seccions

Les seccions i grups garanteixen, conjuntament amb la programació general, el dia a dia de l’entitat. Des de les seccions més organitzades als grups concrets, generen un moviment important de persones i activitats. Les seccions tenen caràcter continuat , funcionant de manera autònoma però coordinant-se i col·laborant amb l’Entitat i la resta de les seccions.
Esplai Ger
L’esplai ger és l’espai per els més petits i joves, obert a tothom, alimentador de nous reptes i autodefinint-se com promotor de l’activisme cultural.  L’esplai permet aprendre valors a favor de la convivència i els drets humans, com la solidaritat, el respecte, la interculturalitat, la inclusió…i la millor manera d’aprendre-ho és a través de la pròpia experiència. Amb l’assistència d’un centenar de nens i nenes i un equip de 17 monitors i monitores. Organitza l’esplai durant l’any, les colònies d’estiu i el casal d’estiu.
Grup de Teatre.
És una de les seccions més antigues de l’entitat. Fundada l’any 1970 ha desenvolupat una àmplia activitat teatral representant textos d’autor i muntatges propis. Dins el seu repertori hi podem trobar un recent muntatge propi sobre contes de Pere Calders titulat Acta est fabula. Antigament varen actuar al Festival Internacional de Teatre de Sitges de 1981 on hi van representar La primera història d’Esther de Salvador Espriu.
Al llarg de la seva història han representat una sèrie d’obres d’autors catalans com: Pere Quart, Maria Aurèlia Capmany, Francesc Layret (Vida i mort), de J.M. Carandell (La canço de les balances) i de Jordi Teixidor (El retaule del flautista). I també d’autors clàssics com El burgès gentilhome de Molière o L’esquella de la torratxa de Pitarra i textos d’autors contemporanis consagrats com La cacatua verda d’Arthur Schnitzler. 
Muntanya
La secció està inscrita com a Club al Registre d’Entitats Esportives i s’ha federat a la Federació Catalana d’Excursionisme i esports de muntanya. Les activitat programades es centren en les sortides a l’entorn de Ribes, les matinals a  Montserrat, les excursions de cap de semana i la tradicional travessa nocturna del Garraf. Les sortides tenen carácter familiar i popular obertes a tothom que vulgui participar-hi, encara que n’hi ha de diversos graus de dificultat.
Atletisme
Té per objectiu acostar l’atletisme a la població de Ribes i d’acord amb això les seves activitats han estat obertes a tothom apostant per les curses populars.
– El cros de Sant Pau i la Caminada Popular: Coincidint amb la celebració de la Festa Major d’hivern des de l’any 1975 organitza el cros de Sant Pau que recorre bona part del Montgròs (13 km). El mateix dia se celebra la caminada popular, en la que es realitza el mateix recorregut del cross però sense cap ànim competitiu.
– La cursa popular la milla: A l’estiu, i coincidint també amb la Festa Major d’estiu, des l’any 1975  s’organitza aquesta cursa amb escenari la a la plaça Marcer i on els corredors/es realitzen un recorregut d’una milla pels carrers del poble.
Club ciclista GER
Fundat l’any 1978 figura inscrit al Registre d’entitats esportives de la Generalitat de Catalunya, i a la Federació Catalana de Ciclisme. Inicialment realitzava activitats del cicloturisme, marxes i curses socials arribant a organitzar la Challenge Garraf-Penedes. Actualment organitza anualment:
– Trofeu Abelard Trenzano (Gran clàssica) Cursa ciclista de 130 Km. puntuable pel Campionat de Catalunya organitzada des de finals dels anys 60. La cursa es realitza cada estiu pels voltants de la festa major d’estiu (29 de juny).
– Cursa del Gall d’Indi. Organitzada dins del marc de les festes d’hivern de Ribes (25 de gener) consta d’un circuit de 55km (6 voltes de 8-9km.)
– Trobades de BTT.
S.E.S del GER
La Secció d’Exploracions Subterranies del GER, fundada l’any 2008, fa treballs d’exploració al Massís de Garraf i recerca de noves cavitats i de possibles continuacions a les cavitats ja conegudes, així com sortides espeleo-esportives a grans cavitats del país i internacionals.
La Cassola
També estan en funcionament els següents grups i tallers:
Dissenysenseseny ∏25 . Grups d’experts no professionals que realitzen sempre a última hora però amb tota la passió i dedicació que requereixen els cartell i els programes de l’entitat. Obert a tothom interessat, no demanem currículum ni anys d’experiència, només tenir ganes de crear dissenys sense seny.
Comunitat d’intercanvi de Ribes
La capsa, espai d’idees i accions contra la crisi a nivell local.
Batucada.
Taller de cant
Grup de country.
Taller d’anglès.