25gen. Festa Major d’hivern 2011

Ribetanes i Ribetans, costa celebrar la Festa Major en un context de crisi com el que vivim. Les conseqüències socials i econòmiques d’aquesta són importants i afecten directament la festa. La Festa Major és la festa de la comunitat, de tothom. Saber i conèixer que alguns dels nostres conciutadans, veïns i veïnes, ho estan passant malament no és motiu engrescador. Tot al contrari és desolador i alhora preocupant. L’atur i la precarietat econòmica afecten un ampli sector de la nostra comunitat, les xifres al respecte són prou escandaloses i alarmants. Les institucions esgoten els seu pressupostos socials i les voluntats de retallar la despesa social són a la cantonada. I malgrat tot hem organitzat uns actes amb motiu de la Festa major d’Hivern i ens disposem a viurela de la millor manera possible.
Què passa? És que potser som insensibles al que està passant i davant el que molts estan patint? Tot al contrari. Com a col·lectiu, l’entitat està amatent a la realitat que ens envolta i treballa per canviar i millorar la precarietat social. I per això s’ha creat al si de la nostra entitat La Capsa. Un espai des del qual es treballa per fer front a la crisi i les seves conseqüències alhora que lluitem per atacar el sistema especulatiu que l’ha promogut.
I dins aquesta lluita cal situar la nostra festa. Perquè és de la cohesió social, des del sentiment col·lectiu, des de la voluntat comunitària que serem capaços d’afrontar el repte que la crisi actual ens planteja. I la festa, la Festa Major és un fet clau i important de cohesió, de sentiment col·lectiu, de voluntat comunitària, de sentir-nos part d’un poble. I això no podem ni desmerèixerho ni desaprofitar-ho. El poble de Ribes, la seva gent, necessitem de fets que ens uneixin, en cohesionin i ens engresquin a presentar-nos davant el país com el que som. Una comunitat viva. Amb problemes i reptes, però compromesa i solidària amb la seva gent. I la festa és molt bona companya d’aquestes voluntats.
Aquesta entrada ha esta publicada en Actes del calendari popular. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *