11 de setembre. Diada Nacional de Catalunya

El dissabte 3 de setembre van començar actes en motiu de la diada 2011 amb les 39enes. Jornades Internacionals Folklòriques. La plaça Marcer, amb més públic que mai, va gaudir de les danses i la música tradicional de la República D’Indonèsia.

Pau Garriga, president de l’Entitat Ger va donar la benvinguda i va fer lectura de l’editorial del programa de l’Entitat en motiu de l’11 de setembre. En acabar va fer entrega del drac de Ribes al conjunt folkloric KFT com a mostra d’agraïment.
El dissabte 10, simultàniament amb altres municipis de Catalunya (Vilanova, Manresa, Vilafranca, Vic, Girona…) vam realitzar la Marxa de torxes per la Independència. Enguany, amb alguns canvis respecte els anys anteriors, la Marxa va començar al Castell i va reunir més de 200 persones. En acabar, al Palmerar va començar el concert de gralles amb la participació dels Vernets (Vilafranca de Penedès), els grallers de Santa Madrona i Montonec, els grallers de Ribes i un toc de gralla dels alumnes del curs de gralla del Ger i de l’Institut Can Puig. En l’acte també es va presentar l’àlbum “Ball de Gegants” de David Puertas.

El diumenge 11 de setembre començà amb la bicicletada popular organitzada per club ciclista ger.  Seguidament, a 2/4 d’1 del migdia, hi hagué l’enlairament de la senyera al cim del Montgròs i a la tarda la Manifestació unitària de l’esquerra independentista a Barcelona.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en actes de lluita i compromís. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *