VISCA LA FESTA MAJOR!

Escrivim aquestes línies a finals de maig. Queda menys d’un mes per a la Festa Major, però sabem de veres que són temps de canvis constants. Que el que avui és portada, demà serà superat per una nova noticia, més dades, més gràfics, més declaracions alarmants. Coneixem situacions difícils de veïns, de companys, que desperten la solidaritat i alhora fan qüestionar el sistema que ens ha dut fins aquí. Sabem que no hi ha un únic camí, que no hi ha solucions màgiques, però hem perdut la por. Es comencen a obrir escletxes davant el pensament únic: qüestionament del model d’estat i de construcció europea, critiques al paper de la banca i debats públics sobre la monarquia.
I compromesos amb la situació que vivim, ens impliquem en la Festa. Aquesta festa de blau i vermell amb olor de pólvora. Aquesta festa que trenca la rutina. La festa que és de tothom que se la vulgui sentir com a pròpia, la festa popular. L’Entitat Ger hi participa obrint la barraca, fent la baixada de grallers, la festa de l’escuma, les activitats esportives… I enguany, celebrant el 40è aniversari, editem la separata del programa de festa major i presentem el CD del patrimoni sonor de la festa.
Ja sento el seu brogit i, encara llunyana, l’estridència de les gralles. Ja m’arriba la flaire a pólvora que acompanya els cops de bastó i les cintes i els volants dels vestits de les Gitanes. I els Gegants i els Cabeçuts. I el fum de la traca que envolta les samarretes humides sota el sol terrible del migdia a la plaça. I la daurada frescor acaronant la gola a les voreres. I la música de les Barraques, que es balla ensumant les aromes del menjar de fira i amb els dits enganxosos de Premsot.
S’ACOSTA LA FESTA MAJOR!    (Mikel Goñi)
 
Aquesta entrada ha esta publicada en Actes del calendari popular. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *