20 – 26 de Maig. Setmana Municipi Antiracista 2013

diari41tallersdiari64 Més fotos

Ja fa més de 20 anys que l’Entitat Ger, juntament amb altres col.lectius del municipi, organitza la Setmana Municipi Antiracista. Una setmana plena de poesia, música, denuncia i consciencia.
Aquest 2013 la Setmana Antiracista va començar el diumenge 19 de maig amb la projecció de la pel.licula La fuente de las mujeres. Tres dies més tard, vam realitzar la lectura de poemes a la Biblioteca Manuel de Pedrolo amb la col.laboració dels alumnes del grup de Solidaritat de l’Institut Can Puig.
El divendres vam escoltar la xerrada Racisme institucional, vulneració dels drets. Alícia Rodríguez, de SOS Racisme, va anar desgranant els diferents tipus de racisme institucional, agreujat en els últims anys per les retallades dels drets socials. Vam parlar de sanitat, justícia, habitatge i finalment vam projectar el documental Sobren les raons dins la Campanya Tanquem els CIEs.
I ja arribavem a dissabte, jornada de cloenda. Un dia intens que va començar a les 11 del matí a les Pistes esportives, amb el torneig Fot-li patada a la llei d’estrangeria. Prop de cent persones, nou equips del municipi i d’arreu, contra el racisme. A les 5 de la tarda, mentre els técnics muntaven l’equip de so per a la nit, començaven a arribar els monitors i monitores de l’esplai per preparar els tallers de la tarda. A partir de quarts de 6, la Plaça Marcer es va omplir de nens i nenes pintant mandales, fent-se trenes, pintar-se les mans amb henna o dibuixant i escribint missatges contra el racisme.
Desprès d’una mostra de les companyes del taller de country i la mostra d’art de La Mesa Negra, va començar el sopar amb 200 participants. Mentre tastavem les clotxes, els pintxos o preniem un te vam escoltar i ballar amb Africa. Seguidament omplien l’escenari els 20 músics de la Vilanova Latin Band que van fer ballar i gaudir tots aquells que s’apropaven a la plaça. Finalment el concert va acabar amb l’actuació de Faro.
Volem agrair a totes les persones que han col.laborat en l’organització de la Setmana Antiracista i que treballen dia a dia denunciant les injusticies i construint un món millor.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en actes de lluita i compromís, Activitats esportives, Concerts i recitals. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *