estiu 2013

Després d’unes setmanes de respir, us deixem amb algunes fotos del que hem compartit aquest estiu: barraques, cercaviles, concerts, revetlles, truc, sopars… i les colònies de l’esplai!

ANCANC2FLAMAFM4FM3BARRAQUESFM5FM6DIABLESGITANESFM7DRACCOLONIES3COLONIES2COLONIES4joves

Agafa la maleta vella que guardes al fons de l’armari, espolsa-la, obre-la. Encara hi ha restes de l’últim viatge que vas fer: un tros de bitllet, un mocador arrugat, un mapa estripat… On vas anar? Tant se val, però… on vols anar ara? Vols marxar lluny. Allunyar-te de tot el que t’envolta i, oblidar-te d’algú, tampoc no t’aniria malament. Et quedes el poble, però apagaràs el mòbil i t’oblidaràs del correu electrònic durant unes setmanes, així segur que desconnectaràs. Vols trencar la rutina, busques aventures noves, emocions fortes, gent nova o potser simplement relax.
T’endús el més bàsic, però a última hora afegiràs unes sabates que no et posaràs, un jersei que no necessitaràs i un llibre que no llegiràs… per si de cas.
Marxem amb la família, cada cop sou més, ja no hi cabeu el cotxe! O potser amb la colla d’amics, o millor marxar sola, sempre ho has volgut fer i ara és el moment.
No vas de vacances, t’expulsen. El país on havies escollit viure i fer realitat els teus humils somnis t’ha deixat sense feina, sense casa, sense il.lusions… Et “conviden” a marxar del país, a tornar al teu lloc d’origen, on no has estat mai. Aquí ets un immigrant, allà un desconegut en un país estrany per a tu. Molta sort company/a!
No marxes, tornes. Després de tant temps fora, quin millor moment per tornar a casa que amb el bon temps i en plena festa major d’estiu! Veuràs cares conegudes i vells amics. Entre birra i birra us posareu al dia. L’endemà, mig adormida, un bon dinar de família on no hi faltaran els canelons i la carn amb suc de la tieta. T’interrogaran amb preguntes absurdes mentre reparteixes els imants de nevera que has comprat a la botiga de souvenirs de l’aeroport. Tu diràs el que volen sentir i ensenyaràs les fotos que volen veure, explicaràs alguna anècdota graciosa però la resta t’ho guardaràs per tu. I et diran que et veuen diferent. Viatjar té aquestes coses, quan tornes tot ho veus estranyament igual, res ha canviat, però tu sí, tot el que has viscut et fa diferent. 
Però si aquest estiu no pots marxar, tranquil.la, no et quedaràs sola! Els que si que han de fer les maletes urgentment són la colla de polítics corruptes, banquers, mafiosos, reis i princeses… Que marxin lluny, molt lluny i si us plau, que no tornin!
Bona Festa Major! (editorial del programa de l’Entitat Ger de la Festa Major d’Estiu 2013)

Aquesta entrada ha esta publicada en actes de lluita i compromís, Actes del calendari popular, Activitats esportives, Concerts i recitals. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *