Crònica de la Diada

montgros3

El concert de Gralles va donar inici a un 11 de setembre molt intens, carregat d’actes de lluita, cultura i compromís.
Dissabte 7 de setembre, els Grallers de Bot, els Grallers de Sta. Madrona i Montònec i els Grallers de Ribes van fer un gran concert al Palmerar de l’entitat i ens sorprengueren un any més amb obres escrites per a diferents autors de Ribes. En acabar, la visita inesperada del company Carles Belda, va allargar la festa amb la seva acordió, entre riures, birres i agarrotins.
L’endemà, diumenge 8, centenars de persones vam participar en la realització del LipDub per la Independència: balls populars, clubs esportius, grups d’esplai, músics, membres de la comunitat educativa i tothom qui va voler, va tenir un paper en aquest vídeo col·lectiu on l’objectiu no és tant el resultat sinó el procès. Una dosi de bon rotllo, d’entusiasme col·lectiu, on petits i grans vam saltar, ballar i cridar a favor dels nostres drets socials, laborals, culturals i nacionals.
Aquì podeu veure el LipDub I el Making Off.
Després d’un final èpic a la plaça de la Vila amb una bona remullada sota la pluja, ens traslladem a la plaça Marcer a preparar L’Espectacle Poètic i Musical. El temps ens dona treva, gaudim de l’actuació del grup ribetà Els Quatre Gats i quedem absorbits per la música i les veus de l’actor Francesc Anyó i del músic Borja Penalba, en l’espectacle “Estallés, de mà en mà”.
El dimarts 10 de setembre a la plaça del castell, va tenir lloc l’inici de la Marxa de torxes, amb més participació que mai. Una riuada de gent amb torxes va creuar el poble fins arribar a la plaça de la Vila on vam acabar amb el cant dels segadors i el passi del LipDub en pantalla gegant.
La diada va despertar-se amb pluja, però finalment, uns més mullats que altres, vam arribar al Montgròs per enlairar l’estelada, fer els parlaments i el toc de gralles. A la una del migdia el bus sortia puntual des de davant de l’entitat per anar a les Terres de l’Ebre a la Via Catalana, altres amb cotxes marxaven cap al tram 340 i altres agafaven el tren per participar de la manifestació a Barcelona.
Aquí teniu algunes fotos que amics i amigues de l’entitat ens han fet arribar.
Gràcies a totes i tots per fer-ho possible.
VISCA LA TERRA LLIURE
Aquesta entrada ha esta publicada en actes de lluita i compromís. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *