Premis Josep-Lluís Palacios

La sala d’actes de l’Entitat Ger plena per assistir al lliurament dels Premis Josep-Lluís Palacio de treballs d’investigació i creació. Omnium Cultural – Garraf- organitzava la primera edició d’aquests premis amb la voluntat de reconèixer l’esforç que fan molts joves alhora de crear els treballs de recerca durant els estudis secundaris als instituts.
Treballs premiats en dues categories, 1er i 2n d’ESO i 3er i 4rt d’ESO i la temàtica és social, científica i tècnica. El premi és de 1000€ pel 1er guardonat i 300€ pel 2on, els diners dels premis estan destinats a pagar sortides, material escolar o informàtic i llibres en català. Els guardonats juntament amb els professors dels IES han rebut de mans de l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Anna Gabaldà, la qual ha recordat que reconèixer el treball dels nostres joves i l’educació pública és la millor manera d’anar avançant cap a societats més justes i lliures. August Bover, president d’Òmnium Cultural al Garraf, es mostrava agraït per l’acollida del certament i a més anunciava la intenció de publicar els treballs premiats i animar a altres municipis de la comarca a sumar-se a la iniciativa.
La presentació va anar a càrrec de Pau Garriga com a representat de l’entitat Ger. Durant l’acte també ha intervingut Mercè Giralt, companya d’en Josep-lluis Palacios. Recordem que Palacios va ser regidor d’Um9 a la regidoria de cultural en els primers governs democràtics de Sant Pere de ribes. Director de l’institut de secundària i membre actiu per la recuperació de la memòria històrica.
Per part de l’entitat Ger “aquests premis són molt importants creiem, són un reconeixement social de la nostra comunitat a l’esforç i el treball intel·lectual i formatiu que persones joves del nostre poble fan amb l’ànim de superació, no respecte els companys, sinó lligat a la idea de millora i enriquiment cultural. Igual com a nivell científic ens formulem hipòtesis per fer recerca, estudi i pràctica per demostrar si és certa o falsa. En l’àmbit formatiu els treballs de recerca i d’investigació han de ser plantejaments per estudiar, entendre i defensar-lo o atacar-lo davant dels companys i companyes i professorat. Segurament d’aquí a uns anys quant fem una cerca a la xarxa, buscant fets del 2013 ens apareixeran moltes imatges i referències de 3 nois catalans que en menys de 20 anys van guanyar el mundial de motociclisme en les seves categories més importants. Per nosaltres persones curioses i amb el múscul de la memòria actiu, el 2013 també serà recordat, per què uns altres joves catalans i de ribes, van rebre un premi per la seva feina i el seu treball a la voluntat d’esdevenir, en un futur no gaire llunyà, persones adultes, crítiques, sensibles i lliures”

DSCN4825 DSCN4838 DSCN4839 DSCN4850

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *