S’inicia el Cicle de Conferències Víctor Alba

1384457140211
Ahir, dijous 14, va tenir lloc la primera Xerrada de Tardor d’enguany amb un convidat especial, amic de l’Entitat Ger, Jordi Creus, editor de la revista Sàpiens.
Va començar explicant l’ultim projecte que tenen entre mans , El món ho ha des saber i va seguir amb la xerrada sobre la Guerra de Successió a través de la figura d’un home poc conegut, el General Moragues. La seva intervenció, molt interessant i entenedora ens va resoldre dubtes, pero també en ens va crear de nous, la qual cosa va animar el debat posterior.
Des de l’Entitat Ger estem molt contents de poder oferir un any més, un cicle de conferències que generin debat i reflexió sobre temes socials, culturals i politics, que ens ajudin a entendre la nostra història i ens donguin eines per seguir endavant.
El Cicle de conferènces ve de lluny i així s’explica molt bé a xarxapenedes.cat:
[El grup de joves que a principis dels anys setanta van començar a muntar l’entitat cultural i esportiva GER estaven implicats en la lluita antifranquista i militaven en grups de l’extrema esquerra. I enmig de l’efervescència d’aquells anys va aparèixer una persona que seria clau pel col·lectiu: Víctor Alba, veterà militant del POUM, que els va mostrar altres maneres de viure i entendre el marxisme i els va sacsejar alguns dogmatismes que havien après dels manuals polítics de l’època.
Ho explica en Pau Garriga, vocal de la junta del GER, que forma part de les noves generacions i que, per tant, no va compartir aquells primers anys de l’entitat amb Víctor Alba (va morir el 2003). Però assegura que fins a ell ha arribat l’estela d’aquell que va fer de periodista a La Batalla durant la guerra civil, que va passar sis anys en presons franquistes, que va marxar a l’exili (París, Mèxic, els Estats Units) i que finalment va tornar el 1968.
Per reconèixer la influència de Víctor Alba dins del GER, el 2004 van batejar el cicle de debats que organitzen cada tardor des del 1983 amb el seu nom. I és especialment escaient, perquè si una cosa va fer aquell veterà militant de l’esquerra va ser animar moltes discussions polítiques.
El vocal de la junta explica que el cicle el plantegen com un espai de debat, i per això hi conviden “no només gent propera ideològicament a l’entitat, sinó sobretot gent interessant amb qui debatre”….]

 

Aquesta entrada ha esta publicada en actes de lluita i compromís. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *