Bona festa major!

Comença un any que projecta moltes expectatives:  tenim data i pregunta per fer un referèndum sobre la independència de Catalunya i en el qual defensarem el SÍ, SÍ. Segurament la pregunta no és la que més ens agrada ni l’objectiu a curt termini és l’anhel desitjat i, sobretot som conscient que el tema nacional pretén emmascarar les desigualtats socials que cada vegada esdevenen més grans, però el desig de llibertat de gran part de la societat catalana sembla imparable ara per ara. Sabem que això no representa el final, sinó el principi. La possible independència del Principat ha de servir per canviar-ho tot, ha de ser el principi de la construcció nacional dels Països Catalans, ha de ser el principi de la creació d’un nou país més just socialment, republicà i que miri per la seva gent, no per la seva oligarquia, un país on sigui benvinguda la gent procedent d’altres països i on les dones no pateixin discriminació pel fet de ser-ho. Diuen que ara toca unitat nacional, però que es repari la dreta catalana el dia després de la tant desitjada sobirania. Nosaltres, la gent d’esquerres no fa dos dies que lluitem pels nostres ideals, fa temps que ho fem, i continuarem al carrer fins que les coses canviïn de veritat, fins a assolir una nació sobirana amb un poble sobirà. 
2014  ha de significar també, i hem de lluitar perquè sigui així, l’any en que de veritat els nostre municipi assoleixi maneres de fer polítiques diferents a les que fins fa poc teníem des de la casa de la Vila. El nou govern té un compromís amb la comunitat que ha de complir. I aquest compromís te noms i dates concretes: Obertura de la Casa de la Vila, rehabilitació del Local, polítiques socials i suport a les entitats. I des de l’entitat serem exigents amb aquest compromís i còmplices en el treball i la voluntat d’unes fites socioculturals amb caràcter transformador.   
Tot just obrir les portes, el 2014 ens porta la Festa Major d’Hivern. Amb el fred,  tornarem a sentir el so dels picarols, de les gralles i dels bastons, a ensumar la flaire de la pólvora i el gust dels canelons. I aquesta manera de viure la nostre festa hem de saber posar-la a l’abast de tothom.
Aquest any, com cada any farem vàlida aquella vella frase que diu: festa sí, lluita també.
fm0              fm1           fm2
fm4              fm5

Aquesta entrada ha esta publicada en actes de lluita i compromís, Actes del calendari popular, Activitats esportives, Concerts i recitals. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *