Apunt pel Carnaval 2014

Entrevista Carnaval de Ribes 2014 a Canal Blau TV
La guerrilla fem l’animal
L’Entitat ger presentarà el dimecres 26 a la sala d’actes el Carnaval 2014, popular i satíric, que capgira normalitat i moralitat. El carnaval a Ribes comença divendres a ¾ de 7 davant l’Entitat ger amb l’inici de la rua per donar la benvinguda a SSMM Carnestoltes. Després de passar per la plaça Catalunya i la plaça Marcer, l’Arribo acaba a la plaça de la vila amb un espectacle final amb música i ball i amb el discurs del rei del carnaval. En acabar és moment d’anar a casa a canviar-se de disfressa o seguir la festa al bar social i començar el sopar carnavalesc amb el millor xató de la comarca a la Nau Pere Vall i Soler.
I dissabte és el dia dels últims retocs a la disfressa o a la carrossa perquè aquella nit , sota la lluna i el fred, el carnaval omplirà els carrers de Ribes de mascarots, disfresses i desvergonyits. El recorregut comença davant l’Entitat passant pel la plaça de la Vila, la plaça de la Font, carrer Major, Balmes i Lluís Companys, plaça Catalunya i plaça Marcer i pujant el carrer del Pi per arribar davant l’Entitat Ger on el rei carnestoltes entregarà La Perla del carnaval. I després ball de mascarots gratuït per tothom a la Nau Pere Vall i Soler amb els millors dj locals i del país.
Diumenge a la tarda és el moment dels petits de la casa amb el Carnaval Infantil. La rua pels carrers de Ribes comença davant l’Entitat a les 5 de la tarda i acaba a la Nau Pere Vall i Soler amb festa assegurada amb el festival infantil amb la col·laboració de La Roda, fundació d’accions culturals i del lleure de Catalunya.
I arriba el dilluns el dia perfecte per fer un petit descans o visitar els carnavals de la comarca, perquè l’endemà dimarts hi ha comparses. Amb més participació any rere any, les colles de comparses de grans i petits salten pels carrers de Ribes al ritme del turuta amb la ballada conjunta a la plaça Marcer i la festa final a la Nau Pere Vall i Soler on l’entitat convida a tots els comparsers i comparseres a un beure que del cert es mereixen.
I dimecres, després d’una intensa setmana on ho donarem tot i on tot si val, arriba el final del carnaval. L’Enterro de SSMM carnestoltes a les 8 del vespre serà ple de vídues i vidus plorant per la fi del carnaval però també pensant ja en el de l’any que ve. Finalment, després de la lectura del testament, tothom serà convidat al funeral al bar social.

carnaval2014 (2)

Aquesta entrada ha esta publicada en Actes del calendari popular. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *