27 d’abril, debat intens al congrés del Ger

gertauladebatpalme2debatpalmedebatdebat2garbuixconclusionsrecollintdinar3dinar4dinar
A les 9 del matí començava arribar la gent pujant el carrer del pi. Acabar de muntar quatre coses, esmorzar i café al bar mentre va arribant tothom. Són més de dos quarts de 10, hauriem de començar els debats, però ja se sap, com diu el company Oscar, horari de Ribes. No tenim pressa, hi ha companys que fa dies que no veiem i altres que vam veure ahir a l’última reunió de preparació i encara hem d’acabar de lligar alguns temes. Però en vint minuts comencem, anem entran a la Nau, cada u amb la seva carpeta de color (lila, groc, vermell o verd). Paraules de benvinguda de la companya Conxi i la Ginesta que explica el funcionament de la jornada. Avui provem noves (per nosaltres) dinàmiques de debat. Farem 4 petits grups i 4 eixos, volem que tots els grups parlint de tot. Les facilitadores del debat i les relatores aniran rodant per tots els grups recollint aportacions, amb la voluntat que el debat creixi en espiral.
Ens separem en grup: uns a la sala d’esplai, altres a la sala d’actes i dos grups al Palmerar, fa bon dia i volem gaudir-ne. Comencen els debats i el temps passa volant. Fem la primera rotació, escales amunt i avall carregades amb portàtils, bolis i llibretes. De moment, sembla que el funcionament agrada: hi ha debat, riquesa i diversitat d’intervencions, bon ambient, autocrítica però ganes de seguir treballant, bagatge de 42 anys, nous reptes i propostes.
Ens queden moltes coses a dir, però és hora de tancar llibretes. El debat no es tanca, seguim parlant mentre dinem al Palmerar. Amanida, mandonguilles amb patates i postres de xocolata. Unes quantes es retiren a la sala d’actes a preparar les conclusions pel plenari de la tarda. És difícil intentar recollir tot el que s’ha dit, però ho intentem.
Amb unes conclusions, més o menys redactades, tornem a la Nau i entre tots acabem d’afegir o canviar al que calgui. Passem a votació les conclusions, desprès d’un petit debat de si ho passavem a votació o no, digne d’un conegut gag del Polònia. Doncs sí, finalment acomiadem la jornada amb un somriure i amb un munt de compromisos i feina per endavant. Animem a participar dels actes de 1 de maig i de la jornada de treball voluntari del dia 11.
Nota 1. Els 4 eixos de debat han sigut aquests: bases ideològiques, autogestió dels recursos, activitats sociocultural i esportives i organització interna.
Nota 2. Agafem el compromís de redactar i concretar amb propostes les conclusions, portar-ho a la propera assemblea i fer-ne difusió, també através d’aquesta web.
Aquesta entrada ha esta publicada en actes de lluita i compromís. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *