Concert de Gralles

Amb la participació de les colles:

DINAPONTUS (Escola de Grallers de Sitges)

L’Escola de Grallers de Sitges, en la seva actual configuració, va néixer el 1971 com a entitat dedicada a la potenciació de la música popular en tots els seus àmbits. El seu objectiu principal i fonamental és la formació de nous grallers i, en conseqüència, contribuir a la recerca, conservació i difusió de la música per a gralla i tabal. La Dinapontus és una de les 8 colles que funcionen de forma autònoma, i comença a caminar a mitjans del 2001. És una formació una mica diferent dins l’Escola, ja que incorpora una gralla baixa i això en la història recent de la gralla a Sitges és un fet inusual. Quan acompanya balls tradicionals, deixa aparcat aquest instrument i recupera la formació més tradicional sempre amb gralles seques i gralles dolces.

video d’una actuació d’aquesta colla

https://www.youtube.com/watch?v=8f6GDYhB8eE

http://www.escoladegrallersdesitges.cat/

GRALLERS DE SANTA MADRONA & MONTÒNEC (Vilanova i Vilafranca)

GRALLERS DE RIBES

a més… HOMENATGE A FELICÍSSIM CLOQUELL FABREGAT (Sitges, 1931) Entre els anys 1953 i 1955 Feliço Cloquell Fabregat va formar part de la primera fornada de grallers sitgetans però aviat va començar a anar per lliure i fou qui acompanyà assíduament el nou Ball de Pastorets de Ribes (creat l’any 1969) i, també, ocasionalment, als gegants vells de Ribes per Corpus. Va tocar un grapat d’anys tot tipus de balls en solitari (o acompanyat d’algun timbaler): a Vilafranca acompanyà esporàdicament el Drac (1962) i regularment Les Cotonines (1971); i a Sitges el Ball de Pastorets. Es va traslladar a viure a Ribes, fins que l’any 1997 marxà a viure a la província de Guadalajara, on resideix actualment

 

amb la col·laboració de Joieria Fortuny

https://www.facebook.com/RellotgeriaJoieriaFortuny/

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *