Stop feminicidis! Ens volem vives i amb vides dignes!

Manifest 25N, Dia Internacional contra la violència de gènere 

Al món, cada 15 segons una dona rep una pallissa. Cada 4 minuts una dona es violada. Cada any, 2 milions i mig de dones i nenes son traficades dins el mercat de la prostitució. No sols són xifres, és la realitat a la que les dones ens enfrontem cada dia.

Però no cal anar gaire lluny, tots i totes hem patit d’una forma o altra el patriarcat. Aquests dies hem reviscut el cas de La Manada i hem vist com l’estat, la justícia i els mitjans de comunicació criminalitzen a la víctima, en lloc dels agressors. Si ens toquen a una ens toquen a totes!

Les violències masclistes són un problema estructural; el trobem a l’escola, al treball, al carrer, als mitjans de comunicació, dins de les nostres llars i també dins dels nostres moviments polítics i en els espais de festa. Per això, a l’Entitat Ger hem engegat un protocol contra les actituds sexistes. És necessari un canvi de mentalitat i de conducta per eradicar-lo, en tots els espais i cada dia de l’any.

La violència física suposa la màxima expressió de la violència masclista vers les dones, però no és més que la punta del iceberg d’una piràmide de diferents formes d’opressió. A sota, tota una sèrie de diferents mecanismes de les violències masclistes, que prenen un caràcter més subtil i invisible, ens coaccionen dia a dia. Mecanismes que estan totalment normalitzats i, per tant, socialment tolerats: mirades, insults, menyspreu, control, desautoritzar, desvalorar, culpabilitzar.

Des de l’Entitat Ger volem ser conseqüents i des d’una mirada feminista, no podem girar l’esquena a les violències que ocorren en els nostres espais, les hem de combatre dins i fora.

Prou violència masclista! No tolerarem més atacs a les nostres vides en cap de les expressions de l’opressió patriarcal. Som conscients que el masclisme mata, i les dones hem dit prou!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de actes de lluita i compromís i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *