45 anys d’esplai GER

Amb motiu del 45è aniversari de l’Esplai Ger, l’Entitat ha organitzat una Trobada a Can Pere on s’hi ha reunit l’equip de monitors i monitores actual i totes les persones que durant aquests 45 anys d’història han estat monitors/es de l’esplai Ger en algun moment. Més de 120 persones, joves i no tan joves, han participat d’aquest acte que tenia com a objectiu principal, celebrar l’aniversari i alhora fer valdre la tasca educativa que es fa des de l’Esplai.

La Trobada es va iniciar amb dinàmiques de debat, al voltant de 5 temes:

  • El relleu de monitors/es a l’esplai. Què hem de fer quan entra un/a monitor/a? i quan marxa?
  • L’evolució de l’esplai. Replantejament del què fem, el que volem canviar i el que cal millorar.
  • Esplac, que ens aporta formar part d’aquesta federació d’esplais i quines responsabilitats hem d’assumir.
  • Revisió de l’ideari i el projecte educatiu de l’esplai amb la implicació de tots els agents implicats.
  • Coordinació entre Esplai i Entitat. Unim esforços!

 

A continuació jocs de nit, passi de diapositives i vídeos de les colònies d’anys passats i concert de música. L’endemà al matí es van posar en comú les conclusions i entre totes es va elaborar un fris cronològic de les colònies de tots aquests anys. seguidament, tots els assistents, grans i petits, van participar d’un trivial amb preguntes de l’Esplai Ger.

En els parlaments van intervenir ex monitors i monitores, famílies i joves de l’Esplai. En la lectura d’un article de Carles Capdevila, «Entusiasme sospitós, l’autor es refereix als monitors/es com éssers estranys «Són tota una anomalia en els ambients derrotistes i les societats decadents. Algú els hauria d’aturar abans que se’ls acudeixi canviar el món de veritat.”

Ginesta Garriga, com a presidenta de l’Entitat va expressar que «l’esplai Ger és una secció molt valuosa que hem de cuidar. L’esplai forma part de l’entitat des dels inici, l’esplai ha estat l’escola on molts de nosaltres hem aprés a cooperar, a ser mes crítics, a fer reunions i assemblees, a consensuar, a imaginar un mon millor, hem aprés la força de treballar en equip”

La trobada va finalitzar amb un dinar i un llarg sobretaula amb el concert de la Portàtil F.M.