Arriba la Festa Major d’Hivern 2021

Qui ens havia de dir que preocupats per tenir dues festes a l’any, quan la pandèmia ens en roba una ens emprenyem. La veritat és que estem totes una mica tacades i tenim les emocions a flor de pell, tant que una de les virtuts de la festa aflora com mai. La Festa Major aporta a la comunitat molt i a vegades dins la normalitat aparent aquesta aportació ni la considerem ni la sentim amb tota la força que té.

Que no poder celebrar la festa major o no fer-ho com voldríem ens generi controvèrsies, mal estar o disgust no és només coses del confinament, és la conseqüència directa de veure com de dèbil i fràgil de fràgils és tot plegat i com resulta d’important el fet de poder-nos aplegar com a comunitat al voltant d’una celebració. La festa major té aquesta màgia, ens aplega a totes les persones que conformem la comunitat i ens crida a manifestar-ho alegrament per carrers i places. Ho fem participant en balls, aplegant-nos al voltant d’una figura festiva, ajuntant-nos en una taula ben parada, trobant-nos en llocs sagrats i tel·lúrics, encaixant-nos mirades i somriures, entonant melodies conegudes o fent-nos l’amor en els rituals festius.

Per això és important, tot i la necessitat de la prevenció i precaució davant la pandèmia, aportar a la festa elements, esqueixos, petites clarianes en les quals ens puguem aplegar i emmirallar amb totes les mesures que calgui però també amb totes les emocions.

I aquesta és la voluntat en oferir-vos aquest petit programa d’actes. Viure la festa i cuidar-nos per enfortir de la millor manera la comunitat.