Cap persona vulnerable al carrer. Entre totes tot!

Actualment ja comptem amb 65 persones voluntàries que han rebut formació i que estan permanentment en contacte, moltes d'elles socis i sòcies de l'Entitat Ger.

L’Entitat Ger ha impulsat, conjuntament amb Els Xulius i el Centre Parroquial i en col·laboració amb el Redòs, la XARXA DE SUPORT MUTU Covid19 al nostre poble.

La intenció de la Xarxa és donar resposta ràpida per tal d’evitar que les persones més vulnerables, persones grans o amb patologies prèvies, hagin de sortir al carrer. Sempre sense entrar en contacte directe entre persones i respectant estrictament el protocol de voluntariat i el circuit establert.

El servei que oferim consisteix en ‘aparellar’ formant un tànde, una persona voluntària amb una persona usuària per: atendre petits encàrrecs com anar a comprar, treure les escombraries, portar els medicaments de la farmàcia o passejar mascotes. En aquests dies de funcionament hem rebut la gratitud de les persones usuàries ateses i, a més a més, hem pogut detectar persones amb greus necessitats.

Curiosament, algunes d’aquestes persones no ens van contactar per iniciativa pròpia sinó que vam ser alertats per veïnes solidàries, comerços o farmàcies. Agraïm especialment aquestes persones solidàries que han estat amatents a les necessitats dels nostres grans: gràcies a elles hem pogut derivar casos greus a Serveis Socials de l’Ajuntament, fer companyia i fins i tot activar atenció sanitària d’urgència.

Hi ha moltes persones grans que no gosen demanar per no molestar, altres que no hi veuen necessitat i continuen sortint al carrer. És per això que ens hem proposat evitar, entre totes, que continuïn els contagis i que ningú no se senti sol. 

Per això us demanem que totes les persones sòcies de l’entitat s’activin per atendre les nostres persones grans i que tinguem els ulls ben oberts per detectar necessitats:

  • Si sou població de risc, eviteu sortir al carrer. Truqueu les vostres amistats per saber com estan ien cas que no tinguin ningú que els pugui fer els encàrrecs oferim de manera amable el servei de la Xarxa.
  • A totes les sòcies, demaneu permís a les vostres persones grans conegudes i que ho puguin necessitar perquè hi puguem contactar o bé doneu-los el telèfon d’atenció 693 235 724.
  •  Les persones més joves, imprimiu-vos el cartell i distribuïu (a l’entrada de l’escala de veïns, a comerços, a caixers automàtics) NOMÉS QUAN SORTIU PER FER LES VOSTRES GESTIONS I PRENENT MESURES DE SEGURETAT I HIGIENE.

Entre totes, sumem-nos al #CuidemNos #Joemquedoacasa i compartim les informacions a aquelles persones que creguem que ho poden necessitar.