Comunicat a l’opinió pública i a les persones associades al GER

Davant l’enrenou generat entorn dels actes espontanis fets la vigília de Festa Major, des de l’entitat GER ens agradaria aclarir algunes coses i fer unes petites consideracions.


En primer lloc deixar clar que la nostra entitat en cap moment és responsable d’aquests, ni en proposar-los ni en la seva realització.

L’entitat GER solament és responsable dels actes que hem anunciat i publicitat en el nostre programa de Festa Major i que s’han fet ajustant-se en tot moment als criteris de prevenció necessària davant la pandèmia de la Covid 19. Són actes proposats i duts a terme, entenent que calia donar una resposta la més ajustada possible al confinament fet per la nostra comunitat i la proximitat de la festa major.

I és amb aquesta voluntat que vam aportar propostes davant la regidria de Cultura de l’Ajuntament, apostar per actes de petit format en aforament controlat i no fer-ne d’altres com la baixada de grallers.


En segon lloc i pel que fa als actes de vigília que han provocat aquest enrenou, dir que els fets en tenen importància solament en el fet de trobar-nos en un estat de prevenció necessària davant la Covid 19. I és en aquest context que pensem cal situar-los i fer-ne la valoració corresponent i no en un pretès debat públic a través de les xarxes socials sobre bons i dolents. O encara molt pitjor en un intent per part del govern municipal
d’expulsar-se les pròpies responsabilitats.


La nostra entitat participarà de manera sincera i respectuosa en l’anàlisi del que va passar, les causes que ho van poden motivar i les valoracions que de tot plegat en podem treure, en la defensa i millora de l’espai comunitari i la salut de tothom. Però no entrarem ni creiem ni just ni positiu, usar els fets amb una voluntat sancionadora, a la recerca de culpables o d’assenyalament de veïns i veïnes que hi van participar.


Pensem que des de les entitats socials i del mateix Ajuntament el que ens cal és estar a l’altura de les nostres responsabilitats i sovint aquestes estan més
a saber anticipar-se, en saber convèncer, consensuar i proposar que no en voler treure partit d’uns fets que, cal dir-ho, millor que no haguessin tingut lloc.

Entitat GER

Ribes, 2 de juliol de 2020