Construïm cultura de base

Tota la programació de la Festa Major d’hivern i Carnaval per a totes les edats, ritmes i necessitats.

Després de les obres d’adequació del Teatre La Nau Pere Vall i Soler retornem l’activitat d’aquest espai cultural amb teatre, concerts i tot tipus d’activitats, entre les que destaquem:

 

Diumenge 19 a les 19h.

Si això és un cavall de Maurici Biosca

TEATRE “Un renil a la llibertat” 

entrades: 12€ amics, 8€ sòcies

 

Diumenge 2 de febrer a les 19h.

Mireia Vives & Borja Penalba

Presenten cançons de fer camí

entrades: anticipades 10€ taquilla 13€ *entrades limitades.

 

Les festes fixen en el calendari no solament dates festives sinó també moments socialment molt importants. Un calendari en el qual si barallen per ser-hi interessos de tota mena, polítics, socials, religiosos i que sota una aparença de neutralitat dibuixen en vermell els dies assenyalats. És la combinació d’un munt de cicles i calendaris relacionats entre si. Les nostres diades tradicionals provenen principalment del calendari natural solar, lunar i del litúrgic cristià, malgrat que també s’han anat afegint festes cíviques i polítiques. I Des de fa uns anys, es promouen diades de caràcter universal i globalitzador.

La Festa Major n’és una data festiva marcada en el calendari que s’ha mantingut viva enmig de la baralla. I els retallables que il·lustren aquest programa d’actes amb motiu de la Festa Major d’Hivern no són fruit de la casualitat, hi ha una tria volguda que fa que siguin de Sant Pau Xic i la seu socials de la nostra entitat. Una com a representativa d’aquesta voluntat local, que no ruralitzant, de mantenir-se vius enmig de tanta uniformitat i dubtosa normalització. I l’altre com a mostra d’una voluntat activa, compromesa amb el comú i generadora de nous valors socials.

Volem, amb aquests dos retallables, il·lustrar aquest fet tan important que ens dóna la Festa Major. Un fet que recull memòria, història viva, popular i ens projecta com a comunitat més enllà dels marges establerts. El nostre espai social, ho hem dit sempre, és un espai de creació i consum cultural. La nostra aportació a la festa la fem des del convenciment que aquesta no respon a cap acte de fe, ni de tradició atrapada en el temps, sinó a l’amalgama de voluntats i maneres de ser que té la comunitat ribetana. Una comunitat avui sacsejada per polítiques repressives des de l’àmbit polític, judicial i policial. Un engranatge perfecte per governar-nos des de la por i la repressió, en lloc de la democràcia, el diàleg i el dret a l’autodeterminació dels pobles.

Aquesta setmana rebreu el programa a casa o també el podeu recollir a l’Entitat i comerços de Ribes.