L’Assemblea General de l’Entitat aprova la creació de la cooperativa Ger

El replantejament del carnaval, la presentació de la nova web de l’Entitat i la renovació de les persones que formaran part de la nova Impulsora, han estat els altres temes destacats d’aquesta assemblea.

Començar puntuals no és una cosa habitual a la nostra entitat i avui la sala d’actes quan passaven 5 minuts ja era plena i això donava inici a l’Assemblea Ordinària convocada per aquest 24 de novembre.

Exposició de la proposta i debat són constants en una assemblea de l’Entitat Ger, de fet, res no es construeix en una entitat o moviment associatiu de forma directa sinó que passa perquè ha estat plantejat, discutit, rediscutit i votat. Acords col·lectius i reptes compartits. I amb aquest ja en portem 47 anys, que anem fent i desfent des del nostre ateneu, des del número 25 del carrer del Pi a Ribes. Enguany més de 1000 persones associades formen part del nostre tsunami cultural. Escola de valors en el lleure i de lluita en la vida, projecte ancorat amb la cultura de base i enxarxat amb la tossuda realitat-necessitat del país.

Avui hem aprovat la creació de la cooperativa GER, una nova eina de transformació social al servei de l’entitat, disposada a millorar les diferents tasques que ja realitzem com a moviment cultural. També ens obre la porta a realitzar noves activitats i ens connecta amb la xarxa d’economia social i solidària (XES).

La comissió de carnaval ha presentat el document de treball, el qual des de fa mesos hem treballat tant en el si de l’entitat com amb altres entitats i amb persones vinculades al carnaval.

Des de l’any 1972 la proposta carnavalera de ribes ha estat una aportació de la nostra entitat. Així el caràcter participatiu, autogestionat i no institucionalitzat ha definit un carnaval propi de Ribes amb sàtira, critica i reivindicació, amb una alta participació de colles i grups petits i grans. La voluntat és de sumar, consolidant actes i cercant noves fórmules consensuades.

La comissió de comunicació també ha presentat la nova web de l’entitat, una eina per a la difusió i el recull dels actes de totes les seccions del Ger. Una finestra oberta per on conèixer qui som i una bona agenda actualitzada del que fem dia a dia.

Renovació de les companyes que venen desenvolupant tasques de responsabilitat en la Impulsora (antiga junta). Ha estat un debat clarificador i molt útil per entendre que un moviment com el Ger necessita constantment tant projectes engrescadors, com de persones que els duguin a la pràctica. Som una escola de valors i de treball de base i això només pot continuar si tenim companyes que acceptin el repte de tirar-la endavant.

Finalment, i després de 3 hores intenses, la comissió d’obres del Palmerar i el Teatre La Nau Pere Vall i Soler han exposat el punt en què es troben les diferents feines i han explicat el calendari que finalitzarà el mes vinent i permetrà celebrar els actes de cap d’any. Com a inici d’una nova etapa d’una infraestructura com el Teatre La Nau, bàsica en l’activitat cultural de Ribes.