Per Sant Jordi, vine a les presentacions de llibres

Aquest Sant Jordi vine a descobrir algunes de les novetats editorials de Ribes de la mà de les seves autores.

Durant la diada de Sant Jordi, el GER muntarà parada a la Plaça Marcer de Ribes. Al llarg de tot el matí hi podreu comprar llibres i roses i participar en diverses activitats infantils organitzades per l’esplai GER.

⏰ DE 10:00 A 13:00

Llibres i Roses

  • Parada de llibres del GER
  • Parada de llibres infantils/juvenils, de l’Esplai GER
  • Parada de roses de l’Esplai GER

⏰ DE 10:00 A 13:00

Activitats infantils a càrrec de l’Esplai GER

  • Tallers infantils
  • Edició de la revista matalaranya
  • Conta-contes

A partir de les 11h, començaran les presentacions de llibres de la mà de les seves autores:

11:00h / Plaça Marcer

“El pianista cec”

De David Puertas

Presenta: David Duran

Una novel·la que ens apropa a la història del Don Juan, el primer creuer amb bandera espanyola que va navegar pel Mediterrani als anys 90. La veu del narrador és la del pianista de bord, un jove acabat de sortir del conservatori que anirà descobrint com enfrontar-se a la vida, més enllà d’aprendre a tocar boleros i cançons de moda. Una història sobre el mar i la música, però també sobre la misteriosa cantant de l’orquestra del creuer, en la qual les aventures als ports de Marsella, Cartagena o Mallorca es barregen amb els relats d’un vell mestre que li parlava de Mozart, de Debussy i de Beethoven. El piano del vaixell es converteix en el personatge principal sobre el qual gira una història de creixement, amistat i música.

12:00h / Plaça Marcer

“Conta contes”

A càrrec d’Herminia Nubiola de la Fundació Kalilu

La Fundació Kalilu Jammeh, “Educació per als orfes i agricultura a Gàmbia”, és una fundació benèfica de caire cultural i assistencial. La missió de la Fundació Kalilu Jammeh és contribuir a la disminució de la pobresa extrema de les comunitats rurals de Gàmbia, i afavorir l’accés de la població a l’educació, l’aigua i la sanitat.

13:00h / Plaça Marcer

“100 Paraules ebrenques agafades al vol”

De Teresa Tort Videllet

Presenta: Quima Albalate

Al llarg d’aquestes pàgines es descriuen escenes de vida que prenen com a protagonista una paraula concreta, generalment ebrenca o particular d’alguna altra contrada. Cada paraula, agafada al vol, constitueix l’oportunitat per a reflexionar sobre la comunitat de parlants, sobre com s’aprèn una llengua o sobre algun fenomen lingüístic específic. Les paraules particulars triades per a aquest recull també reivindiquen el poder estètic del llenguatge. Altres vegades, un mot és simplement el fil que estira cap al present una experiència que havia quedat adormida en algun lloc remot de la memòria. Encara ara la variació lingüística continua bategant amb vigor a les Terres de l’Ebre. Les maneres de dir distintes se sustenten en unes raïls que s’enfonsen en la profunditat dels segles i que s’enllacen sovint amb les de les terres aragoneses i valencianes. Aquest recull és una oda a la parla col·loquial d’una terra que ha sortit de la invisibilitat per sempre.

GER, cultura de base