Sant Jordi 2022

Vine a viure un Sant Jordi especial en aquest 50è aniversari de l’entitat GER.

22 d’abril

19:30h.
Sala d’actes Entitat Ger

El català, ara i aquí

Xerrada per la llengua amb:

Anna Vidal Iglesias – Técnica de normalització lingüística del CNI, de l’Alt Penedès i del Garraf

Teresa Tort Videllet
– Filòloga i dinamitzadora lingüística. Col·laboradora de diversos mitjans de comunicació.

23 d’abril

De 9:30h a 14:30h.
Plaça Maria Mercè Marçal

Parada de llibres

Vine a la plaça Maria Mercè Marçal a viure l’ambient de la festa i a conèixer les novetats editorials que recomanem des del GER.

Recollida de signatures #RegularitzacioXTotes

Al racisme ni un bri d’aire. I la llei d’estrangeria és racisme institucional. Que ningú més hagi de patir el xantatge d’una llei injusta i que segrega!

Signatura de llibres

A partir de les 10,30 amb: Raquel Casas Agustí, Anna Taulé, i d’altres autores …

Hora: 11,30h
Anna Taulé – ‘La Mare’ , El Cep i la Nansa
L’Aina té deu anys i adora cuinar amb la seva mare. Un dia aquesta li comenta que no es troba bé li han detectat un càncer, i tot això les té trastocades, ja que senten diverses emocions que no havien sentit fins ara. La mare de l’Aina haurà de marxar a l’hospital però abans li proposa a la seva filla posar en un pot petit tots els records i les coses que les fan sentir bé. Així podran retrobar-se quan no estiguin juntes físicament.

 

Espai Presentació Llibres

Hora: 11h
Raquel Casas Agustí– ‘Estimar Nick Kamen’, El Cep i la Nansa
Estimar Nick Kamen presenta uns poemes escrits amb un llenguatge fresc i desestructurat, com si es rebel·lessin o com si oposessin resistència a les normes, però amb la presència constant de diversos referents culturals. La majoria de versos estan marcats per la intensitat pròpia dels sentiments adolescents: l’amor, representat en la imatge idealitzada i apassionada del cantant Nick Kamen, el dolor, la por a tot allò a què s’enfronta un cos de dona, com ara les mirades de desig dels desconeguts, la disconformitat, la pèrdua de la innocència, el desassossec per un futur incert, la decepció i la recerca d’una sortida o un refugi perquè com diu la cançó més coneguda d’en Nick Kamen “How many of us out there/ feel the need/ to run and look for shelter

Hora: 13:00H
Xavier Lahoz – “CAMBRA SENSE FINESTRES” , Pagès Editors
Presentació a càrrec de Blanca Moreno, experta en violencia de gènere.
Aquest llibre atorga a la literatura actual un magnífic exemple de protagonisme col·leciu,femení i plural. El seu autor, Xavier Lahoz, dibuixa un paisatge aspre i alhora plàcid en què la màgia travessa un conjunt d’històries versemblants enmig d’una utopia no exempta d’escenes de gran duresa. Cada personatge fa gala d’un llenguatge propi, explícit i personal, que revela les seves experiències. La violència masclista, una violació i l’estigma d’un model patriarcal se sotmeten a la rebel·lió d’unes vides que transcorren en paral·lel i en perpendicular a través d’una escala que atorga sentit a les seves existències. Amb un excel·lent enginy narratiu, el relat convida a recórrer l’imaginari amb què l’autor traça les personalitats de la Paula, la Júlia, la Flora, la Matilda, la Caterina i la Susi en una mena de mirall opac, però permeable. Malgrat tot, un secret travessa totes i cadascuna de les seves vides per redimir-les de qualsevol mal.

 

24 d’abril

Actes Esplai GER

Tot el matí, a la Plaça Marcer

MATALARANYA – Confeccionarem una revista entre totes
PARADA LLIBRE INFANTIL
TALLERS CONTACONTES

Connexions Poètiques, amb Lluís Fortuny

19:00h
La Nau GER

Recital poètic amb Lluis Fortuny (membre Elèctrica Dharma). Un recital poètic on imatges i poemes es fusionen amb instruments en directe i una taula de Dj. Connectar tres formes d’expressió en un sol espectacle. Fusionar els cants africans amb la guitarra de Hendrix i els poemes de Salvat Papasseit o Joana Raspall. El so de la cobla amb cants gregorians, els poemes de Maria Mercè Marçal o Josep Fortuny i la música dels Beatles. Mompou, Brossa, poemes visuals, Electrónica, poesia contemporània, world músic

PREU: 6€ sòcia – 8€ amiga