Trenquem per avançar

11 de setembre de 2022. Ribes. Garraf. Països Catalans.

Fins a vèncer.
Unitat popular, organització i lluita.

Vivim immerses en una crisi social que ataca de forma directa i sense complexos les condicions de vida de la classe treballadora i el conjunt de les classes populars. Sense que hi hagi hagut la més mínima treva des de la pandèmia de la covid, que ja va carregar el cost econòmic a l’esquena de les treballadores, ara, amb la crisi de subministraments, de matèries primeres, ecològica, la guerra imperialista i el gran augment dels preus d’elements indispensables per a les nostres vides, pretenen que sigui la classe treballadora i la resta de classes populars les que paguem el cost d’aquesta crisi, també.

Davant uns governs progressistes que són al capdavant de les principals institucions dels Països Catalans, i també el govern de l’estat, que fan tot el possible per mantenir la pacificació social mentre les mesures socials aplicades en els últims anys no han tingut un impacte real sobre la classe treballadora, que es troba cada vegada en pitjors condicions de vida. Davant un la batalla reaccionària de l’extrema dreta que ataca de manera virulenta les dones, les migrants i els col·lectius LGTB. Davant un Govern de la Generalitat completament doblegat a als interessos del capitalisme patriarcal, que cerca una vegada i una altra complir les expectatives dels empresaris i ser el pal de paller de l’autonomisme a través de la gestió administrativa de l’estat al Principat.

Davant la situació general, l’Esquerra Independentista tenim cada vegada més clar que la ruptura política amb l’estat i el sistema imperant comporta una revolució política, i la Unitat Popular és l’únic espai polític capaç de liderar-la.

Convençudes que només tenim un camí, que és el de la lluita, i que aquest camí no s’acaba fins que es venç. Cridem a sumar forces al projecte de la Unitat Popular. Volem ser l’alternativa que respongui a la paràlisi independentista, el reassentament del Règim i l’encariment de la vida. A l’actual context de precarització pren les tesis de l’independentisme d’esquerres que sense alliberament social no hi haurà alliberament nacional i viceversa.

Recuperem els carrers després de dos anys dificilíssims de pandèmia, reprenem la iniciativa política independentista.
Anem-hi, perquè «Viure-hi és provar-ho infinites vegades!»