Xerrades de Tardor – Cicle de Conferències Víctor Alba – “#Jo Acuso; La defensa en judicis polítics”, per Benet Salellas Vilar, advocat, membre de l’equip defensor de Jordi Cuixart i ex-diputat per les CUP

El 1898 l’escriptor Émile Zola publica un extens article en premsa titulat “Jo acuso” que posa en evidència la condemna política del capità Dreyfus. Aquest text capgirarà el curs polític i judicial del cas fins a provocar-ne l’alliberament. És el primer dels tretze processos que aquest llibre explica de la història judicial contemporània, com a mostra de les diferents maneres d’afrontar la justícia política.

El llibre acompanya el ventall de casos amb una introducció sobre el dret d’excepcionalitat i la utilització de la justícia per eliminar els adversaris polítics, amb el focus posat en l’Estat espanyol avui. L’autor conclou aquestes pàgines fent algunes propostes per obrir el debat imprescindible de com construir una defensa política a l’alçada dels embats judicials presents i que vindran.

En Benet Salelles l’autor, reflexiona sobre la història judicial contemporània i exposa exemples reals d’us del dret per eliminar adversaris polítics, amb el focus posat en l’Estat espanyol avui. A més referint-se al contingut del llibre:

“En tindria prou que les pàgines que teniu a les mans servissin per fer-nos pensar només una vegada més en com construïm la mirada política de resposta en els judicis polítics, per evitar automatismes, per esquivar pors i per reflexionar a fons sobre quin és el camp de batalla en què ens ha tocat combatre”.

Una ressenya de l’Olivier Peter: “Gràcies a Benet Salellas i per oferir-nos avui aquestes reflexions que l’actualitat ens reclama i per escriure en els propers mesos, davant d’una jurisdicció d’excepció a Madrid, el capítol que li falta a aquest llibre”.

 Font: Editorial Pagès editors  >>>> Per Saber Més                      

 El NacionalDigital # Jordi Cuixart >>>> Per Saber Més

ENTREVISTA A BENET SALELLAS (Jo acuso, 27-12-2018)