SOPAR I XATONADA AL TEATRE LA NAU PERE VALL I SOLER
Xatonada de Carnaval
SOPAR CARNAVALESC
Sabieu que l’origen del xató se situa al món vinícola? Un cop el vi estava a punt de ser tastat, es procedia (com es deia col·loquialment) a aixetonar la bota, una cerimònia fonamental en tot el procés que consistia a col·locar una petita aixeta (l’aixetó) que permetia que el vi sortís del recipient. Aquest moment marcava l’inici de la festa del vi nou, una celebració que anava acompanyada d’una amanida d’escarola i salaons de tonyina, bacallà i anxoves, que es trobaven a les cases dels pagesos i pescadors locals, ben untada amb la salsa que té el mateix nom del plat.
MENÚ DEL SOPAR :
– Xató + Truites de… patates, de carxofes, de botifarra d’ou
– Postres: A escollir entre merenga o coca de llardons.
– Beguda: Vins i aigua.
Preu del Sopar: des de 16€ a Entrapolis, per WhatsApp adreceu-vos al Ramon o per correu de l’entitat GER aquí
Cuidem-nos!! amb les mesures de prevenció del contagi de la COVID-19: higiene de mans ( gel ) + mascareta + distància, #LaCulturaÉsSegura