Programa de dinamització sociocultural

La proposta de dinamització sociocultural de l’Entitat vol aconseguir un programa atractiu, divers, inclusiu i obert a tothom. Moltes de les activitats culturals es duen a terme al carrer i a les places, volent reivindicar l’espai públic com a un lloc per viure, compartir, conèixer i aprendre.

Amb la programació, donem impuls al calendari tradicional i aportem noves formes d’activisme sociocultural, esdevenint creadors i no mers consumidors culturals. Així la formació, l’intercanvi, l’autogestió i el treball voluntari és l’eix vertebrador de l’activitat de l’Entitat.

El calendari d’activitat consta de conferències, representacions teatrals, actuacions i espectacles de manifestacions artístiques molt diverses, exposicions, concerts, cinema, sortides culturals i esportives, sopars solidaris, formacions, etc. A més de la programació estable de cada secció.

Cicle d'hivern

Sopar de Cap d’Any

Acomiadem l’any amb un gran sopar de més de 100 persones i donem la benvinguda al nou any amb un espectacle esbojarrat amb la música i el ball com a protagonistes.

La cursa ciclista del Gall d’Inidi

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

El Quinto.

Durant tres dies de Nadal, la Nau Pere Vall i Soler s’omple de famílies, joves i grans per jugar plegats al Quinto, un joc típic de les dates nadalenques que es juga a diverses poblacions catalanes.

Cavalcada de Reis

Organitzada totalment amb treball voluntari; des de la construcció i manteniment de les carrosses, als vestits, l’organització de l’acte, etc. Més de 100 persones acompanyen els Reis d’Orient a la nit més màgica per als infants de Ribes.

Festa Major d'Hivern

La Festa Major comença amb el descontrolat esmorzar de forquilla organitzat per la secció gastronòmica de l’Entitat. I són molts els actes que organitzem des de l’Entitat i omplen la Festa Major d’Hivern: baixada dels grallers de Ribes, sopar i concert de vigília i el vermut popular amb els Grallers de Ribes. El Festival Infantil per als més petits, també el Cros de Sant Pau i caminada popular al Montgròs, el campionat de truc, trobada BTT i altres actuacions teatrals i musicals.

Carnaval

L’entitat GER promou el gruix d’actes centrals del Carnaval ribetà, preparat des del treball voluntari en comissions obertes a tothom. Des del tradicional Arribo fins a la rua de Comparses de Mascarots a l’enterrament de SM Carnestoltes, el carnaval infantil, les comparses i l’enterro i la sardinada popular. El programa abasta tot el calendari carnavalesc tradicional amb actes per a tots els públics. Destaquem la consolidació de la ‘Perla del Carnaval’, guardó commemoratiu que es lliura totes les carrosses participants al final de la rua dissabte.

Com en altres actes festius que promou o en què participa l’entitat, s’activa el protocol en contra d’agressions masclistes amb el lema ‘ Per Carnaval no tot s’hi val’, seguint el compromís de l’entitat en la lluita per l’erradicació de totes les violències masclistes.

Cicle de primavera

8 de març Dia de la Dona Treballadora

L’Entitat Ger organitza junt amb altres entitats i col·lectius del municipi actes pel 8 de març. Lectura de poemes, contacontes coeducatius, xerrades o tallers per treballar la perspectiva de gènere són alguns exemples dels actes organitzats. Alhora es treballa per a la participació en les mobilitzacions comarcals o de país i per a la vaga del 8M.

Cantada de caramelles

Infants, joves i adults de totes les edats celebrem l’entrada de la primavera amb les Caramelles, cantant per carrers i places.

La mona

Anem a menjar la mona a Can Pere, en un entorn immillorable per compartir amb famílies i amics!

Cicle de Música a les 12 tocades

Cicle de músiques per primavera amb concerts de jazz, música de cambra, tango, etc. a la sala d’actes de l’entitat.

Diada de Sant Jordi

Per Sant Jordi ocupem el carrer amb la parada de llibres i roses, i l’Edició de la revista Matalaranya, activitats per a infants i joves, espectacle infantil, presentació de llibres i conferències.

Assemblea ordinària de socis i sòcies de l’entitat

Un espai de debat i reflexió, compartir i consensuar.

Setmana Municipi Antiracista

Junt amb altres entitats i col·lectius del municipi organitzem actes de sensibilització i reivindicació contra el racisme i la xenofòbia. Xerrades, lectura de poemes, mundialet de futbol “fot-li patada a la llei d’estrangeria”, exposicions i la diada lúdica i festiva a la plaça Marcer el dissabte amb tallers de jocs del món per els més petits, exposicions, danses, concert i sopar popular.

Cicle de Músiques del Món

Música a la fresca al Palmerar. El cicle dóna a conèixer músiques de diferents continents, les actuacions es reparteixen durant la programació de primavera.

Fona

Festival de músiques electròniques, experimentals i aborígens. El Fona és un festival d’un dia que ofereix un seguit d’actuacions musicals i audiovisuals centrades en els diversos estils electrònics i experimentals. Hi ha participat grups com Orxata sound system, Gato el qiman, Ensaladilla i La Principal de la nit entre d’altres.

Sortides de Muntanya

La secció de muntanya de l’Entitat organitza un seguit de sortides i excursions de diferents nivells en entorns del municipi o d’altres indrets de Catalunya.

1 de Maig

Manifestació comarcal. Assemblea dels Drets Socials.

Cicle d'estiu

Celebració del solstici d’estiu

Revetlla de Sant Joan. Amb una gran foguera al carrer, davant l’Entitat i Sopar “sota el braç” compartint al carrer amb els veïns i veïnes. Seguidament al Palmerar coca, cava i revetlla amb música en directe.

Festa Major d'Estiu

El programa de Festa Major inclou cada any espectacles de teatre i música, la baixada de grallers, la festa de l’escuma i espectacle infantil, trofeu Abelard Trenzano, Cursa popular la Milla i el campionat de truc a més d’altres activitats com exposicions o conferències. I des dels inicis l’Entitat Ger a participat en l’organització de les Barraques de Festa Major a la Plaça Marcer.

Casal d'estiu i colònies

Durant tot el mes de juliol infants i joves de totes les edats participen del Casal d’estiu i les Colònies de l’Esplai Ger, amb activitats molt diverses per a educar infants més lliures i més feliços. A través del joc i activitats vivencials es treballa el cooperativisme, l’autonomia, la solidaritat, la consciència critica, la creativitat, autoestima i el desenvolupament integral de l’infant.

Cinema a la fresca al palmerar

El cicle vol difondre documentals i films amb contingut social. El cicle es realitza a l’aire lliure, a “El Palmerar”, a la mateixa entitat i amb entrada oberta a tothom.

Diana Nacional de l'11 de Setembre

Tanquen l’estiu el conjunt d’activitats previstes amb motiu de la celebració de la nostra Diada Nacional. Aquestes activitats inclouen actes com les Jornades Internacionals Folklòriques, la marxa de torxes, la tradicional pujada al Montgròs i l’enlairament de la Senyera i el Concert de Gralles i audició de sardanes.

Cicle de tardor

Esplai

L’esplai esdevé un espai on infants i joves aprenem, participem i creixem conjuntament a través del joc i la convivència quotidiana.

Escola de música

Amb l’inici del curs s’inicien els tallers i classes de música, enteses com a espais per compartir i ajudar a descobrir el plaer de cantar, la capacitat d’escolta o l’expressió de sentiments a través de la melodia.

Jornades de treball voluntari

De forma regular s’organitzen jornades de treball voluntari on socis i sòcies de l’entitat posen tot l’esforç per al manteniment i millora dels espais i la infraestructura de l’entitat.

Xerrades de tardor. Cicle de xerrades Víctor Alba.

És una de les activitats més consolidada dins el programa cultural de l’entitat. Les xerrades constitueixen un punt de trobada de sensibilitats i temàtiques diverses, un espai de reflexió social, polític i cultural. Per les Xerrades de Tardor del Ger han passat prestigiosos conferenciants de les més diverses procedències, amb l’objectiu de possibilitar el debat i l’intercanvi d’idees.

Correllengua

Participació en diversos correllengües.

Festival de Música Pipop

Organitzat per primera vegada l’any 2008 al Pipop hi ha participat grups com Els amics de les arts, la brigada, Mazoni i els plouen catximbes entre d’altres. Alhora el festival acull una fira al carrer i propostes de caràcter artístic (pintura, escultura, etc).