Esplai GER

DESCOBRINT EL MÓN JUGANT

DATES:
del 4 al 29 de juliol

HORARIS:
Servei casal: De 9h a 13h
Servei de menjador: de 13h a 15h
Servei de tardes: de 15h a 17h

EDATS:
de 3 a 14 anys (diferents grups d’edat)

PREU CASAL SENCER:
Sòcies: 269€
Amigues: 284€
Abril, descompte del 5% en l’import del casal.

– El casal d’estiu es du a terme durant el mes de juliol, de dilluns a divendres durant el matí de 9h. a 13h.

– Adreçat a infants de 3 a 13 anys (els grups es fan segons franges d’edat).

– El casal és un espai on els infants a través de l’educació en el lleure gaudeixen d’un ampli ventall d’activitats diverses i viuen experiències divertides.

– Amb l’acompanyament i dirigit pels monitors i monitores el casal es converteix en un espai de retrobament, de joc, d’aprenentatges, d’autonomia, d’hàbits i valors.

– Creant vincles d’amistat i potenciant les habilitats socials dels infants fa que es comparteixin experiències i moments transformadors, de cooperació i de respecte.

– Per tot això el casal treballa a través d’un fil conductor, una història determinada a través d’uns personatges ficticis que seran la seva referència durant tota l’estada al casal.

– Cada any es treballa una temàtica diferent des de l’àmbit social, cultural o del medi. Amb l’objectiu de treballar en equip, de gestionar les seves emocions i d’ajudar-los en el seu creixement personal. Implicant-se en el seu entorn per transformar-lo.

– El contingut i les activitats programades durant la setmana seran diverses; des de gimcanes, anar a la piscina, fer excursions i tallers. També 3 cops per setmana és retrobaran amb els personatges desplaçant-se a la nau del ger, espai de la teatralització de la temàtica del casal.

Inscripció casal d'estiu GER 2022

Descarrega’t aquest formulari, omple’l i envia’l esplaiger@gmail.com

Inscripció dels serveis d'acollida i menjadors casal d'estiu GER 2022

Descarrega’t aquest formulari, omple’l i envia’l a esplaiger@gmail.com.

LES COLÒNIES, UNA EINA SOCIALITZADORA

DATES:
de dilluns 1 d’agost a dilluns 8 d’agost.

ON ANEM:
A la casa de colònies El Puig de Balenyà situada a tres kilòmetres dels Hostalets de Balenyà, rodejada de natura i amb unes vistes privilegiades del Montseny.

GRUPS:
3 a 14 anys (en diferents grups d’edat)

PREU I INSCRIPCIONS:
A partir del mes de maig

És el moment més intens de l’any, moment únic i ideal per posar en pràctica i seguir aprenent tot el que l’esplai ens aporta.

Les colònies d’estiu permeten posar de manifest valors com l’autonomia personal, la cooperació i el treball en equip, el consum responsable i el respecte per les persones i per l’entorn que ens envolta. Ajuden a generar més interacció entre els amics/es i ajuda a conèixe’ls de manera més intensa i a reforçar-ne el vincle. Una manera de treballar les emocions i desconnectar completament de la rutina i descobrir noves experiències, nous racons de l’entorn que els envolta.

Treballar la temàtica a través del joc, les dinàmiques i l’experimentació, ajudaran a desenvolupar i extreure estímuls que facilitaran la motivació i l’experiència lúdica de les activitats.

Per tot això l’Esplai Ger treballa a través d’un fil conductor, una història determinada a través d’uns personatges ficticis que seran la seva referència durant tota l’estada a les colònies.
On la vivència serà contínua, intensa, màgica i transformadora.

Inscripció colònies GER 2022

Descarrega’t aquest formulari, omple’l i envia’l esplaiger@gmail.com

L’ideari

MISSIÓ

L’Esplai Ger és una associació sense ànim de lucre que treballa a partir de l’assemblearisme dins de l’entitat Ger i des de l’educació en el lleure amb infants i joves. La nostra finalitat és transformar la societat utilitzant el mètode del joc per formar persones crítiques i autònomes amb el seu entorn. 

VISIÓ

Aspirem a una societat inclusiva en la qual tothom tingui veu i les mateixes oportunitats, on es deixin de banda els prejudicis i totes les persones es tractin per igual. 

Creiem en una societat crítica i transformadora en la qual tothom se senti lliure d’expressar-se i relacionar-se com vulgui, sempre amb la capacitat de canviar i evolucionar. 

Defensem una societat horitzontal i cooperativa que es basi en la sobirania col·lectiva. Entenem que les relacions entre persones tinguin una funció equitativa i de respecte. 

Volem una societat madura emocionalment i culturalment que tingui consciència pròpia per no defugir de les adversitats i poder afrontar els problemes, la qual es fomenti sobre el dret a la diferència. 

Volem arribar a una societat sostenible i responsable amb el medi ambient i la natura, on siguem capaços de poder prendre decisions coherents en cada una de les situacions en què ens trobem i poder afrontar-les. 

Aspirem a una societat basada en les relacions de respecte i fonamentades amb l’amor com a eix vertebrador i motor de totes les nostres accions. Defensem les relacions que es basen en una confiança recíproca i sincera. 

VALORS

Inclusió: acceptar a qualsevol persona amb igualtat d’oportunitats utilitzant la diversitat com a una manera d’enriquir-nos. 

Llibertat: capacitat per actuar, relacionar-nos, pensar… de manera lliure i independent, sempre tenint en compte que la llibertat individual acaba quan s’envaeix la llibertat dels altres. 

Respecte: condició per mantenir relacions entre persones basades en la dignitat i la llibertat de l’un i l’altre. 

Treball en equip: metodologia fonamental per relacionar-nos col·lectivament; sempre en el marc de l’assemblearisme i el voluntariat. 

Esperit crític: capacitat de qüestionar i qüestionar-nos normes i idees del teu entorn per poder crear una opinió pròpia. 

Creativitat: habilitat per generar noves idees, situacions, maneres de fer… de manera original i espontània.

Compromís: capacitat per adherir-se a un projecte i donar la teva màxima motivació i energia per tirar-ho endavant. 

Equitat: tenir en compte les necessitats reals de cadascú (econòmiques, culturals, socials, etc.) i adaptar-s’hi. 

POSICIONAMENT

Estem a favor del posicionament del moviment feminista, ja que, a l’Esplai treballem la coeducació amb els infants i joves i busquem combatre qualsevol desigualtat o conflicte en aquest àmbit. 

Ens posicionem en defensa de la cultura i moviment popular. 

Ens declarem antifeixistes per combatre qualsevol forma d’imposició racial, sexual, social o ideològica. 

Ens posicionem en contra de qualsevol mena de violencia, sigui verbal o física i a favor del diàleg com a eina per a solucionar conflictes. 

Ens posicionem a favor del moviment ecologista treballant-ho a l’Esplai. Aspirem a un món sostenible que fomenti les energies verdes sense abusar del planeta. 

Ens considerem un Esplai laic respectant totes les religions però sense seguir-ne cap de concreta.

CONNECTAT AMB ALTRES ESPLAIS

L’esplai Ger està federat a Esplais Catalans, Esplac, una associació catalana d’educació en el lleure infantil i juvenil que promou la transformació de la societat. Esplac és una associació laica, independent i democràtica de base voluntària, que promou la igualtat, la llibertat, la participació social, la sostenibilitat ambiental i els drets dels infants. Estar federats ens connecta amb esplais de la zona, d’arreu de Catalunya, així com en l’àmbit internacional, ens facilita la formació dels i les monitores i ens ofereix cobertura legal, entre d’altres.

Accedeix al blog de l’espai:

Vídeo del 45è aniversari de l’Esplai Ger, a la trobada de monitores i monitors a Can Pere