Esplai GER

Casal d’Estiu 2024

El casal és un espai on els infants a través de l’educació en el lleure gaudeixen d’un ampli ventall d’activitats i viuen experiències divertides. El contingut i les activitats programades durant la setmana seran diverses; des de gimcanes i anar a la piscina, fins realitzar excursions i tallers.

Cada any es treballa una temàtica diferent des de l’àmbit social, cultural o del medi. Amb l’objectiu de treballar en equip, gestionar les seves emocions i ajudar-los en el seu creixement personal. Implicant-se en el seu entorn per transformar-lo.

📆 del 1 al 26 de juliol
🕚 Servei casal: De 9h a 13.30h
🕚 Servei de menjador: de 13h a 15h
 / Servei de tardes: de 15h a 17h
❗️ Edats: de 3 a 12 anys (en diferents grups d’edat)
❗️ Preu casal sencer: Sòcies: 275€ / Amigues: 290€

Inscripcions obertes a partir del 1 d’abril fins a 7 de juny.

Realitzant la inscripció durant el mes d’abril podràs gaudir d’un 5% i un 10% de descompte (vigents de l’1 al 30 d’abril):

5% de descompte
Casal sencer o per setmanes

Pack 10% de descompte
Casal + menjador
Casal + menjador + tarda

Data límit pagament 7 de juny

Insripció al Casal d'Estiu GER 2024

Inscriu-te emplenant el següent formulari únic per cada participant i un cop emplenat, envieu-lo al correu electrònic esplaiger@gmail.com

Inscripció als serveis d'acollida i menjadors del Casal d'Estiu GER 2024

Inscriu-te emplenant el següent formulari únic per cada participant i un cop emplenat, envieu-lo al correu electrònic esplaiger@gmail.com

Cartell colonies esplai 24

Colònies d’Estiu 2024

Les colònies, una eina socialitzadora

És el moment més intens de l’any, moment únic i ideal per posar en pràctica i seguir aprenent tot el que l’esplai ens aporta.

Les colònies d’estiu permeten posar de manifest valors com l’autonomia personal, la cooperació i el treball en equip, el consum responsable i el respecte per les persones i per l’entorn que ens envolta. Ajuden a generar més interacció entre els amics/es i ajuda a conèixe’ls de manera més intensa i a reforçar-ne el vincle. Una manera de treballar les emocions i desconnectar completament de la rutina i descobrir noves experiències, nous racons de l’entorn que els envolta.

Treballar la temàtica a través del joc, les dinàmiques i l’experimentació, ajudaran a desenvolupar i extreure estímuls que facilitaran la motivació i l’experiència lúdica de les activitats.

Per tot això l’Esplai Ger treballa a través d’un fil conductor, una història determinada a través d’uns personatges ficticis que seran la seva referència durant tota l’estada a les colònies.
On la vivència serà contínua, intensa, màgica i transformadora.

📆 del 28 de juliol al 4 d’agost
🏡 On anem: Mas Can Pic, Taradell, Barcelona
❗️ Edats: de 3 a 12 anys
❗️ Preu colònies: Sòcies: 320€ / Amigues: 335€

Inscripció colònies Mas Can Pic 2024. Cicle inicial (p3-p4-p5). 4 dies (3 nits)

Inscriu-te emplenant el següent formulari únic per cada participant i un cop emplenat, envieu-lo al correu electrònic esplaiger@gmail.com

Inscripció colònies Mas Can Pic 2024. 8 dies (7 nits)

Inscriu-te emplenant el següent formulari únic per cada participant i un cop emplenat, envieu-lo al correu electrònic esplaiger@gmail.com

L’ideari

MISSIÓ

L’Esplai Ger és una associació sense ànim de lucre que treballa a partir de l’assemblearisme dins de l’entitat Ger i des de l’educació en el lleure amb infants i joves. La nostra finalitat és transformar la societat utilitzant el mètode del joc per formar persones crítiques i autònomes amb el seu entorn. 

VISIÓ

Aspirem a una societat inclusiva en la qual tothom tingui veu i les mateixes oportunitats, on es deixin de banda els prejudicis i totes les persones es tractin per igual. 

Creiem en una societat crítica i transformadora en la qual tothom se senti lliure d’expressar-se i relacionar-se com vulgui, sempre amb la capacitat de canviar i evolucionar. 

Defensem una societat horitzontal i cooperativa que es basi en la sobirania col·lectiva. Entenem que les relacions entre persones tinguin una funció equitativa i de respecte. 

Volem una societat madura emocionalment i culturalment que tingui consciència pròpia per no defugir de les adversitats i poder afrontar els problemes, la qual es fomenti sobre el dret a la diferència. 

Volem arribar a una societat sostenible i responsable amb el medi ambient i la natura, on siguem capaços de poder prendre decisions coherents en cada una de les situacions en què ens trobem i poder afrontar-les. 

Aspirem a una societat basada en les relacions de respecte i fonamentades amb l’amor com a eix vertebrador i motor de totes les nostres accions. Defensem les relacions que es basen en una confiança recíproca i sincera. 

VALORS

Inclusió: acceptar a qualsevol persona amb igualtat d’oportunitats utilitzant la diversitat com a una manera d’enriquir-nos. 

Llibertat: capacitat per actuar, relacionar-nos, pensar… de manera lliure i independent, sempre tenint en compte que la llibertat individual acaba quan s’envaeix la llibertat dels altres. 

Respecte: condició per mantenir relacions entre persones basades en la dignitat i la llibertat de l’un i l’altre. 

Treball en equip: metodologia fonamental per relacionar-nos col·lectivament; sempre en el marc de l’assemblearisme i el voluntariat. 

Esperit crític: capacitat de qüestionar i qüestionar-nos normes i idees del teu entorn per poder crear una opinió pròpia. 

Creativitat: habilitat per generar noves idees, situacions, maneres de fer… de manera original i espontània.

Compromís: capacitat per adherir-se a un projecte i donar la teva màxima motivació i energia per tirar-ho endavant. 

Equitat: tenir en compte les necessitats reals de cadascú (econòmiques, culturals, socials, etc.) i adaptar-s’hi. 

POSICIONAMENT

Estem a favor del posicionament del moviment feminista, ja que, a l’Esplai treballem la coeducació amb els infants i joves i busquem combatre qualsevol desigualtat o conflicte en aquest àmbit. 

Ens posicionem en defensa de la cultura i moviment popular. 

Ens declarem antifeixistes per combatre qualsevol forma d’imposició racial, sexual, social o ideològica. 

Ens posicionem en contra de qualsevol mena de violencia, sigui verbal o física i a favor del diàleg com a eina per a solucionar conflictes. 

Ens posicionem a favor del moviment ecologista treballant-ho a l’Esplai. Aspirem a un món sostenible que fomenti les energies verdes sense abusar del planeta. 

Ens considerem un Esplai laic respectant totes les religions però sense seguir-ne cap de concreta.

CONNECTAT AMB ALTRES ESPLAIS

L’esplai Ger està federat a Esplais Catalans, Esplac, una associació catalana d’educació en el lleure infantil i juvenil que promou la transformació de la societat. Esplac és una associació laica, independent i democràtica de base voluntària, que promou la igualtat, la llibertat, la participació social, la sostenibilitat ambiental i els drets dels infants. Estar federats ens connecta amb esplais de la zona, d’arreu de Catalunya, així com en l’àmbit internacional, ens facilita la formació dels i les monitores i ens ofereix cobertura legal, entre d’altres.

Accedeix al blog de l’espai:

Vídeo del 45è aniversari de l’Esplai Ger, a la trobada de monitores i monitors a Can Pere