Presentació

El Ger s’ha distingit sempre per ser una entitat oberta a tothom, alimentadora de nous reptes i alternativa, autodefinint-se com una entitat promotora de l’activisme cultural.

La seva activitat no es dirigeix exclusivament als seus associats ja que pretén la dinamització de tota la comunitat, d’aquí la projecció que aconsegueix en les seves actuacions. Per tant l’entitat ha d’ajustar permanentment la seva actuació i ha d’estar atenta a les noves realitats i al seu entorn en canvi constant. El Ger no és una entitat estàtica, les seves pròpies finalitats i el compromís amb la comunitat ens exigeixen el replantejament constant del nostre activisme cultural.

Associats

En l’actualitat l’entitat compta amb més de 1.000 associats de totes les edats, una programació d’activitats consolidada, un patrimoni propi (local social i La Nau) a més d’una important presència tant a nivell local com comarcal i de relacions amb entitats i moviments d’arreu del país. Tot això assegura el funcionament quotidià de l’entitat basat en una manera de fer participativa i compromesa.

Des de 1972

El Ger, entitat cultural i esportivava neixer l’any 1972 al poble de Ribes. Al llarg de tots aquests anys ha anat conformant el seu paper dins la comunitat ribetana, el seu patrimoni i, allò més important, el seu capital social. Es tracta d’una entitat sorgida en un context de lluita a favor dels nostres drets fonamentals i, com a raó de ser fundacional es proposa dur a terme la seva activitat cultural en el més ampli sentit de la paraula per tal de sensibilitzar l’opinió pública en la perspectiva de recuperar i desenvolupar de manera plena les nostres llibertats democràtiques i nacionals en un marc de progrés econòmic, d’igualtat social i de pau.