Arria’t que és festa!

Cada cop més, anem alineats cap a una realitat distòpica. I, en aquest anar-hi, la manera com ens venen la festa no deixa de tenir una importància en la gran distracció a què som sotmesos. En són trets significatius els valors de consum, de futilitat, d’entreteniment i inòpia en gairebé la majoria de programacions i l’intercanvi d’espectacles que ens proposen, ja sigui des dels grans managements economicosocials com des de les mateixes institucions.

D’aquí la importància que donem, des de l’entitat GER, a la contribució a la Festa Major, el suport a la participació de totes les realitats en l’estructura plural que permeabilitzi les decisions i sostingui la pluralitat que, des dels mateixos Balls Populars, Les Barraques, les entitats socioculturals i esportives del poble i diferents col·lectius, conformen i donen vida a la festa.

La cultura com a creadora d’identitat, com a generadora d’inclusió social, com a aglutinadora i catalitzadora de diversitat, com a generadora d’especificitats locals, propiciadora de xarxes socials, promotora de participació, és central en l’estratègia integral de desenvolupament local. La cultura és un eix transversal del desenvolupament local, el municipi, el poble. La comunitat és fonamental en el desenvolupament cultural del seu territori.

Cal posar en remull el fet d’anar fent. És transcendental la necessitat d’implementar polítiques culturals per a promoure el desenvolupament del municipi. Enfortir la cultura és construir ciutat. Cal entendre la cultura com un dret, com un autèntic agent de canvi, com un repte per a l’acció transformadora i, com no, com una gran oportunitat.

Mentrestant, preparem-nos per a la festa i arriem-nos amb els millor vestits.
Visca la Festa!!!

Descarrega la programació d'estiu 2024