
Carxofes a la siciliana

Una recepta bona i fàcil que us sorprendrà.
Ingredients
- 1 kg carxofes
- 4-5 taronges
- oli
- sal
- vi blanc
- llimona
Preparació
Prepar el suc de les taronges i reservar-ho.
Omplir un bol amb aigua i el suc d’una llimona (optatiu).
Netejar les carxofes, treure les fulles externes més dures, tallar en 4 o 6 parts cada carxofa i a mida que es va tallant posar-les amb l’aigua i el suc de llimona (aquest pas no és necessari, però impedeix que les carxofes tallades s’oxidin i es tornin “negres”)
En una paella posar oli abundant. Una vegada calent posar les carxofes tallades. Adjuntar suc de taronja, mig got de vi i sal. Les carxofes han de quedar completament submergides en el líquid.
Coure a foc baix fins que les carxofes no siguin tendres. Ajustar de sal.