Truita de patates
És un d’aquells clàssics que sempre triomfen. Un sopar amb amics o família amb pa amb tomàquet i una bona truita de patates no pot fallar mai. Si ja us surt bé i ho feu d’una altra manera, endavant. Però si us en queda algun dubte o voleu millorar-la, aquí en teniu una guia bàsica.
Ingredients
- Ous
- Patates
- Ceba
- Un pessic d’amor
- Molta destresa
Preparació
1. Pela les patates, renta-les i talla-les a daus o en rodanxes. Sala-les. Pela la ceba i talla-la.
2. En una paella ampla posa-hi a escalfar abundant oli d’oliva verge i, quan estigui calent, fregeix-hi tant les patates com la ceba a foc suau durant 25 minuts aproximadament, fins que estiguin ben tendres.
3. Mentre es fregeixen les patates per tot arreu amb la ceba, bat els ous en un bol i afegeix-hi una mica de sal.
4. Retira les patates i la ceba de la paella, i deixa escórrer bé l’oli sobrant perquè la truita no quedi oliosa. Després, aboca-ho tot a dins l’ou batut. Remena-ho amb una espàtula o cullera de fusta perquè es vagin barrejant i la patata vagi absorbint una mica l’ou.
5. Posa una paella antiadherent a escalfar, greixada amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra, a foc mitjà. Quan agafi temperatura, aboca-hi l’ou barrejat amb les patates i la ceba, i deixa-ho així fins que la capa de sota es qualli, però sense que arribi a cremar-se.
6. Gira la truita amb l’ajuda d’un plat pla, fins que quedi quallada i daurada per tots dos costats. Retira-la, deixa-la temperar uns quants minuts i serveix-la.