Nosotros No Olvidamos (2020) – Cinema Documental a la Fresca del Palmerar

Un assassinat que prescriu a finals de 2020. Un documental fet a el servei de la lluita contra aquesta prescripció.

Aquest documental neix com denuncia a la impunitat, la passivitat i l’oblit a què s’ha sotmès aquest cas durant anys i, també, vol ser un homenatge a l’lema repetit una i mil vegades a totes les mobilitzacions que s’han fet durant aquests 27 anys de lluita; PEDRO, GERMÀ, NOSALTRES NO OBLIDEM.

Perquè, si alguna cosa ens ha ensenyat la tenacitat de la seva família en aquesta lluita, el seu compromís incansable i la solidaritat cap a qualsevol injustícia, vingui d’on vingui, i reprimeixi a qui reprimeixi, és que: Sí, hi ha un mur que separa  el NOSALTRES i el ELLS.
I tu? A quina banda del mur estàs?

El 15 de desembre de 1992, Pedro Álvarez, un jove de 20 anys de la Verneda, és assassinat a l’Hospitalet de Llobregat en una discussió de trànsit a mans d’un Policia Nacional. Un policia que, al llarg d’aquests 27 anys, s’ha beneficiat d’un sistema judicial fet a mida per a la seva impunitat, d’unes Forces de Seguretat de l’Estat corporativistes i d’uns representants polítics incapaços d’enfrontar-se a qualsevol causa d’abús policial.

Per fer front a aquest còctel arrenca la lluita anti-repressiva en actiu més longeva d’Europa, amb la família de Pedro com a motor. Una família obrera, perseverant, i de referència dins i fora dels moviments socials.

La història d’en Pedro és la metàfora de com de la mort neix vida. Gràcies a aquesta lluita titànica, del carrer cap al sistema, són moltes les generacions d’activistes que han crescut donant vida a diferents espais polítics dins dels moviments socials. Es pot afirmar amb rotunditat que, si no fos pel cas d’en Pedro Álvarez, la Catalunya de base no tindria res a veure amb el que és l’actualitat.