Programació Festa Major d’Hivern 2022 i Carnaval

Sortim de l'Armari!

Programació hivern 2022
Festa Major de Sant Pau
Carnaval

Ens haguera agradat poder començar el nou any presentant un programa farcit d’actes amb motiu dels cinquanta anys de l’entitat. Nascuda l’any 1972 l’entitat GER s’ha fet gran, molt gran i ocupa un lloc important dins la comunitat. La seva relació amb la festa, la Festa Major va començar forta i amb el pas del temps no solament s’ha fet més forta i gran sinó que també més prolífica. A la vegada que ha sabut aportar i consolidar accions que d’alguna manera ja no són de l’entitat sinó que formen part del conjunt d’actes populars que conformen la festa gran de la comunitat ribetana.

Ens haguera agradat, però la inseguretat en què hem hagut d’aprendre a viure dins la foscor del confinament ho ha trastocat tot i no ens ha deixat ni el temps ni l’espai necessari en el qual la trobada és capaç de generar creació. La que ens cal per omplir cinquanta anys de memòria col·lectiva i alhora fer del calendari un aparador d’oportunitat per a la celebració. Ens haguera agradat fer-ho gran i ho farem a dosis curtes i amb pas lent. Tanmateix ho farem. El temps pot passar despresa, així i tot l’any és llarg i dona per a molt. I ens hem conjurat posar color a la foscor i elevar la memòria col·lectiva de l’entitat a la categoria de l’art a través de les activitats proposades en aquest programa de Festa Major d’Hivern i les que encara penjarem en el nostre taulell d’anuncis.
Accions de poesia, literatura, cinema, teatre, música o de la màgia. Per viure-les, fruir-les, sentir-les i fer-les nostres.

Ho farem, complirem amb el conjur a través de la nostra relació pagana i sensual, un xic infidel i voluptuosa amb la festa passant com diu la cançó pels set cels. Set paradisos màgics i encantats, set nius de pau, de glòria i de felicitat. Cels inventats, imaginats, que reflecteixen imatges d’un món ignorat. Per engendrar dins el nostre cap la història certa dels set cels.

Avui a les portes de l’hivern i amb permís de la Festa Major encetem l’aniversari dels cinquanta anys de l’entitat amb els actes en aquest programa anunciats; demà, de peus sobre l’herba fresca, la primavera deixarà regalimar altres actes en el calendari; passat-demà, quan el sol es fon en un capvespre, les nits curtes d’un estiu estrenat obriran les portes del dia amb nous actes programats i si la tardor enfosqueix no patiu que a l’hivern ho cremarem.

Apa, que el bon temps i la salut ens acompanyin.

portada-programa-hivern-22