Un festival de dansa contemporània de carrer, un vaivé que ens trasllada al plaer de gaudir, deixant-nos endur pel moviment i les emocions…

Un festival d’ànima inclusiva que pretén apropar la dansa i fer-la accessible a tothom, i alhora posar en valor el patrimoni natural i arquitectònic del nostre poble.

Un festival fusió d’art, cultura i patrimoni.

Un festival de dansa contemporània de carrer, un vaivé que ens trasllada al plaer de gaudir, deixant-nos endur pel moviment i les emocions…

Un festival d’ànima inclusiva que pretén apropar la dansa i fer-la accessible a tothom, i alhora posar en valor el patrimoni natural i arquitectònic del nostre poble.

Un festival fusió d’art, cultura i patrimoni.

PROGRAMACIÓ 2023

Divendres 14 de juliol // Centre Cívic El Local

20:00h – 25′

TRENCATS

Cia. Liant la Troca

Direcció: Jordi Cortés i Glòria José.
Fotògrafa: Maria Palotes

LIANT LA TROCA som un grup de dansa integrada que sorgeix dels tallers de Jordi Cortés, organitzats per la seva fundadora Patrícia Carmona a l’espai d’arts escèniques Roca Umbert de Granollers, a l’any 2010. El grup està compost per persones amb diferents capacitats, tant artístiques com motrius, sensorials i intel·lectuals. Per aquesta raó apropa a l’espectador conceptes com capacitat, integració, accessibilitat, inclusió… i n’esborra d’altres com discapacitat, rebuig, inaccessibilitat, segregació, exclusió…
“L’única manera de deixar de mirar-nos com a estranys és crear espais d’aprenentatge, espais de creació i espais de comunicació on tothom pugui aportar des de la seva diferència, per permetre que la nostra singularitat ofereixi una visió més rica de la vida i l’art. D’aquest món plural es nodreix l’imaginari artístic i, a la vegada, aquest és l’imaginari que es vessa i projecta sobre la societat.”
TRENCATS és la nova creació de Liant la Troca . El temps no ho cura tot, només deixa constància que la ferida roman des d’aleshores. A duel amb la vida o amb un mateix a vida o mort es trenca el silenci. Amb cicatrius o sense, sota el sol o les ombres, la conquesta de l’or, la felicitat…

20:30h

COL·LOQUI AMB CIA LIANT LA TROCA

21:30h – 50′

SORTIDA D’EMERGÈNCIA

Cia Antonella D’Ascenzi (Itàlia)

Coreografia interpretació: Antonella D’Ascenzi
Assessoria coreogràfica: Sara Simeoni
Disseny llum: Elena Piscitilli
Realització vídeo i màpping: Candela Muschetto
Fotos d’escena: Carles Decors. Carlos Torrico, JosepTobella, Andi Bancic, Miguel Angel Garcia, Oriol Segoni Torra

SORTIDA D’EMERGÈNCIA és una peça de dansa i vídeo-màpping amb una performer i una titella per relatar, d’una forma visual, els diferents rols de la dona en l’època contemporània.
La relació amb una altra persona imaginària i virtual serà el començament d’un viatge en la memòria del cos que dansa i es qüestiona a si mateix, així com els papers, les identitats les memòries, els desitjos. Què és aquesta sortida d’emergència? On ens portarà?
“Sortida d’Emergència” suggereix una reflexió: si els homes segueixen el mite de Peter Pan, potser les dones “cauen” dins el mite d’Alícia, i es debaten entre la voluntat de respectar les regles i els patrons de gènere i la curiositat de descobrir un alternatiu món de les meravelles. Aquesta peça és una mica la història d’una Alícia ja crescuda que no pot evitar de tirar-se pel forat aquest, de tant en tant…

Dissabte 15 de juliol // Castell de Ribes

19:00h a 20:15h – 1’15 // CIRCUIT “A L’OMBRA DEL CASTELL”

VIATGE TRANSITAT

Grup JUNTS BALLEM (Vilanova i La Geltrú i Ribes)

Direcció: Natàlia Artiach ( dansa-terapeuta)

Peça de dansa feta amb les idees i el procés creatiu de les joves deL grup de dansa JUNTS BALLEM.

CRONOS

IAB INSTITUTE OF THE ARTS BARCELONA (Sitges)

Etana Mussell
Yuliia Fedunko
Lys Cabral
fotògrafa: Ása María

“Time that flows, time that is never enough, time that is a precious resource, time that helps us forget, time that hinders us, time to live life to the fullest, time that divides us, time that awaits”.
Temps que flueix, temps que mai no en tenim prou, temps que és un recurs preciós, temps que ens ajuda a oblidar, temps que ens dificulta, temps per viure la vida al màxim, temps que ens divideix, temps que ens espera.

“DE PUERTAS PA’DENTRO”

LA BOBINA – CENTRE DE FORMACIÓ ACTORAL (Barcelona)

Laia Guerrero
Salma Gomez
Laia Pascual
Sara Sabaté
Oscar Sala
Victoria Infante

Prostitució
1. (f) Activitat de qui manté relacions sexuals amb altres persones a canvi de diners. Treball que respon a necessitats vitals i primàries. Una relació abusiva de poder encoberta per un sistema productiu. Un encadenament disfressat com a opció.
Aquesta peça exposa la visió que el consumidor té de les persones que exerceixen la prostitució i la complexitat de les relacions entre les dones que practiquen aquesta activitat. La realitat amagada d’aquest món que només existeix DE “PUERTAS PA’DENTRO”.

DECONSTRUCCIÓ

LA BOBINA- CENTRE DE FORMACIÓ ACTORAL (Barcelona)

Cia DAN SE

Xenia Ortiz
Héctor Marin
Maria Abad
Nicolás Sierra
Martina Coratella

Som DAN SE i hem creat aquest peça per parlar de la identitat de gènere.
Una peça en la què es planteja el camí que recorre una persona quan investiga la desconstrucció tant del seu gènere, com dels rols imposats per la societat. Diu la narrativa d’un procés intern observat per la mirada externa.

20:30h – 15′ – Sota Ribes

SOL-COS

CREACIÓ DANSA COMUNITÀRIA : Joves de 14 a 16 anys

Projecte SOMMIDANSA
Direcció: Vanesa Sandín Mendo

És una peça del projecte de creació de dansa comunitària SOMMIDANSA feta amb estudiants de 14 a 16 anys de l’IES Dolors Mallafré de Vilanova i la Geltrú, on reflexionen i s’expressen des d’un tema transversal en la societat en qualsevol sensibilitat humana: la soledat.
El tema va ser proposat per la majoria del grup en una consulta feta anònimament, on van expressar què els interessava investigar a través de la dansa i el moviment.
SOL-COS són cossos que de vegades estan molt junts i de vegades se separen, però hi ha un lloc on tots se sostenen: la soledat intrínseca de l’ésser humà. En aquest estat els cossos es recolzen, s’allunyen, s’identifiquen, s’aïllen, es desintegren i s’enforteixen.
Cossos que busquen espais propis com a lloc de trobada amb un mateix i amb els altres, cossos que desitgen ajuntar-se amb altres cossos des de la incapacitat de sostenir la pròpia solitud i cossos que celebren la trobada des del cibernètic tot simulant o vivint les seves vides des de la pantalla.
Una mirada enriquida des de la veritat del futur que vindrà. Tenen molt a viure, sentir, dir i aportar a la societat, acompanyats de la realitat que els ha tocat viure.
Aquesta peça és fruit de la col.laboració existent amb el grup motor de la Festa per una Societat Inclusiva del Garraf. I serà estrenada en la seva 20ª edició, aquest 3 de juny.

21:00h – 20′ – Plaça del Castell

L’HEREU RIERA

Cia. l’Esbord (Ribes)

Direcció i interpretació: Pere Seda
Composició, producció musical i mescla – Dani López
Disseny de vestuari – Marc Udina
Enregistraments utilitzats – Dolors Planella (Arxiu Càntut) i Coral Sant Jordi (Apolo Records)
Masterització – Victor García (Mastering Ultramarinos)

L’Hereu Riera és una peça de dansa i performativa, coreografiada i interpretada pel ballarí i dansaire Pere Seda, que explora un diàleg constant entre el llenguatge primari de la dansa tradicional catalana i tècniques diverses de la dansa contemporània. La melodia i la dansa popular apareixen com un vehicle per validar les pràctiques tradicionals des d’altres interpretacions possibles, un procés que culmina amb la reapropiació del que és tradicional per a l’individu. Un ritual que ens convida a fer una reflexió de l’imaginari popular català i la relació que té amb la societat contemporània.

22:15h – 25′ – Plaça del Castell

FAR

Cia. Estampades (Girona)

Direcció i interpretació: Berta Escudero, Mariona Moya, Paula Radresa

Espectacle de dansa aèria. Negra nit, veig un raig de llum que viatja en línia recta, travessant el núvols fins acaronar la terra. Recordo haver-ne vist un altre d’igual just abans de perdre’m seguint les meves passes. Un raig de llum emergeix de la foscor. El faroner encén la màquina, els cucuts es desperten i dansen el pas del temps.

23:00h – 25′ – Pati del Castell

BULB & ME

Cia. MÚCAB DANS & BALLET OLGA ROIG (Barcelona I Manresa)

BULB&Me és un espectacle al qual sumem un projecte de creació col·lectiva en què treballem, a partir d’una instal·lació lumínica-interactiva que permet modular la intensitat de la llum d’una escenografia flotant de 50 bombetes. A partir del moviment dels cossos en l’espai, i d’uns interessantíssims discursos a l’entorn de les
nostres vivències i convivències, es crearà una peça interactiva amb aquesta escenografia.
Múcab Dans és una companyia pluridisciplinària de dansa que barreja les arts escèniques, visuals i interactives a la recerca d’un llenguatge propi en les seves creacions. Treballen amb les noves tecnologies i el multimèdia com a element escenogràfic interactiu. Volen donar una nova dimensió escènica, sempre al servei de la dramatúrgia i la coreografia, en la investigació d’una nova visió de la dansa i en la manera d’explicar coses.

23:30h a 01:00h – Plaça del castell

MÚSICA A LA FRESCA AMB DJ IVIZION

DIUMENGE 16 JULIOL – Pati fundació EL REDÓS

11:00h – 15′

A TEIXIDORA D’HISTÒRIES

CREACIÓ DANSA COMUNITÀRIA. Residents de la Fundació de Gent Gran El Redós

Direcció: Vanesa Sandín Mendo
Música: Grup de Cellos – Montserrat Colomé – Associació Ribes Música

És una peça de dansa comunitària que sorgeix de la necessitat de donar veu, moviment i bellesa a les històries de la nostra gent gran a través de la dansa.
Fils que encara teixeixen amb claredat els records de dècades enrere com si fos ahir, es barregen unes històries amb les altres per donar pas a històries d’històries.
LA TEIXIDORA D’HISTÒRIES és una investigació que se centra en les tasques i oficis que van desenvolupar durant molts anys, amb la intenció de revifar els seus records, ja que mentre se’n segueixi parlant, aquests romandran vius.
Fils de drapet s’estiren, es modelen, es tornen, teixeixen i fan els embulls que es creen en les relacions, en les famílies, en les històries que, com la vida mateixa, es barregen les unes amb les altres creant teixits i vincles entre dones i homes d’una mateixa generació.
Un grup de dotze residents de la Fundació de Gent Gran El Redós de Sant Pere de Ribes són els que donaran vida a aquesta peça de creació comunitària basada en els treballs, principalment el tèxtil, que va esdevenir un dels oficis més importants de la comarca.

11:30h

COL·LOQUI AMB ELS I LES PARTICIPANTS

12:00h – 25′

PLUMÁTICAS

Cia. El Jablero CIA Danza (Illes Canàries)

Direcció i interpretació: Celeste Ayus Motta i Acerina H Toledo
Participa: gestionART-e i el govern de Canàries amb Canarias Crea.
Ambient sonor: Daniel Morales
Vestuari i escenografia: Esteban Cedrés.

Dona-gallina, gallina-dona. On comença i on acaba cadascuna?
Dos cossos femenins en una recerca personal de formes primitives que ens traslladen als orígens de la nostra civilització.
Llums i ombres de l’animal que portem a dins. Elles conversen entre plomes.

INFORMACIÓ I VENDA D’ENTRADES

Properament posarem a la venda entrades per tot el festival 2023.

1er dia

SOCI – 10,00 €
AMIGA – 14,00 €
JOVE (15 a 25 anys) – 8,00 €
INFANTIL (7 a 14 anys) – 4,00€
CANALLA (0 a 6 anys) – Gratuït

2n dia

SOCI – 16,00 €
AMIGA – 19,00 €
JOVE (15 a 25 anys) – 10,00 €
INFANTIL (7 a 14 anys) – 6,00€
CANALLA (0 a 6 anys) – Gratuït

3r dia

SOCI – 7,00 €
AMIGA – 10,00 €
JOVE (15 a 25 anys) – 5,00 €
INFANTIL (7 a 14 anys) – 3,00€
CANALLA (0 a 6 anys) – Gratuït

Abonaments

SOCI – 20,00 €
AMIGA – 25,00 €
JOVE (15 a 25 anys) – 15,00 €
INFANTIL (7 a 14 anys) – 10,00€
CANALLA (0 a 6 anys) – Gratuït

Per qualsevol dubte, pots contactar amb nosaltres a festivalvaive@gmail.com

VA i VE

Va cap enfora i Ve de la vida

VAIVÉ

Ve de tu i de mi i Va cap a nosaltres

VAIVÉ

Va de dansa i Ve de dins

VA i VE

I torna…..

VAIVÉ

Organitza

Amb el suport de

I la col·laboració de

Fundació EL REDÓS – Centre Assistencial per a la gent gran (Sant Pere de Ribes)

Grup motor – FESTA PER UNA SOCIETAT INCLUSIVA GARRAF

IES Dolors Mallafré (Vilanova i la Geltrú)

Associació Ribes Música (Sant Pere de Ribes)

Estudi de Dansa TS (Vilanova i la Geltrú)

Lavan School, terapias expresivas y del movimiento (Barcelona)

International Institute of the Arts (Sitges)

La Bobina – Centre de Formació actoral (Barcelona)

Contacta amb nosaltres: